• What's happening

    Β. Παπαγεωργόπουλος: Επιμένει στην καταδίκη του ο αντεισαγγελέας

    βασιλης παπαγεωργοπουλος

    Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης


    Να μην αναιρεθεί η καταδίκη του πρώην δημάρχου Θεσσαλονίκης Βασίλη Παπαγεωργόπουλο για υπεξαίρεση από τα ταμεία του Δήμου εισηγήθηκε ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Χαρ. Βουρλιώτης.

    Στην πρόταση του στο Ποινικό Τμήμα που θα έχει και τον τελευταίο λόγο, ζητά να παραμείνουν οι ποινές που στον κ. Παπαγεωργόπουλο αλλά και στους συγκατηγορουμένους του: τον πρώην γενικό γραμματέα του Δήμου, Μιχάλη Λεμούσια, τον πρώην δημοτικό ταμία Παναγιώτη Σαξώνη και στους διευθυντές της ταμειακής υπηρεσίας, Γιώργο Γκαϊτατζή και Θωμά Γκόλα.

    Ο πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Βασίλης Παπαγεωργόπουλος έχει καταδικαστεί από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων σε κάθειρξη 12 ετών για απλή συνέργεια στην υπεξαίρεση από τα ταμεία του Δήμου το ποσό των 17,9 εκατ. ευρώ την περίοδο 1999-2007.

    Όλοι οι κατηγορούμενοι έχουν ασκήσει αναίρεση κατά της καταδικαστικής απόφασης, η οποία σήμερα συζητήθηκε τον Άρειο Πάγο.

    Ο αντεισαγγελέας πρότεινε να απορριφθούν οι αναιρέσεις, καθώς όπως είπε η εφετειακή απόφαση έχει πλήρη, σαφή και εμπεριστατωμένη αιτιολογία, όπως απαιτεί το Σύνταγμα και η ποινική νομοθεσία. Πρότεινε επίσης να απορριφθούν οι ισχυρισμοί των εμπλεκομένων περί ακυρότητας της διαδικασίας στο Εφετείο.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Μεγάλες οι προσδοκίες, μικρά τα…διαφαινόμενα αποτελέσματα

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τράπεζα Πειραιώς: Να γιατί η μετοχή της σημειώνει σήμερα εκρηκτική άνοδο

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Σκλαβενίτης: ετοιμάζει με πυρετώδεις ρυθμούς τα νέα καταστήματα



    ΣΧΟΛΙΑ