• Business

    Τέλος από σήμερα τα Uber στην Αθήνα – Πόσοι εργαζόμενοι μένουν στον δρόμο!

    • NewsRoom
    Uber

    Uber


    Μια διαφορετική ημέρα είναι η Τρίτη για τους πολίτες που χρησιμοποιούσαν μέχρι πρότινος το UberX αλλά και για τους 1.300 εργαζομένους στην υπηρεσία καθώς τέθηκε σε ισχύ η αναστολή της συγκεκριμένης λειτουργίας στην Αθήνα. Την κίνηση αυτή προκάλεσε ο νέος νόμος που ψήφισε η κυβέρνηση που αλλάζει το πλαίσιο λειτουργίας των μεταφορών. Αίσθηση δε, προκάλεσε η δήλωση του υφυπουργού Μεταφορών Νίκου Μαυραγάνη, που χαρακτήρισε τους οδηγούς της υπηρεσίας αυτής «πειρατές».

    Όπως ανέφερε ο κ. Μαυραγάνης στο ΘΕΜΑ 104,6, «Εάν θέλουν κάποιοι να κάνουν πειρατίες της δεκαετίας του ’50 σε μια χώρα ιθαγενών, διαψεύδονται από την κυβέρνηση που παράγει νομιμότητα», ενώ συνεχίζοντας τόνισε πως «αυτό το πράγμα είναι παράνομο γιατί ήδη το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο έχει κρίνει ότι η δραστηριότητα αυτή είναι παράνομη».

    Σύμφωνα πάντα με τον υφυπουργό, «η Ελλάδα κάνει μια ρύθμιση που λέει ότι όποιος θέλει να κάνει διαδικτυακή διαμεσολάβηση θα ιδρύει υποκατάστημα στην Ελλάδα ή θα ιδρύει εταιρεία στην Ελλάδα και τότε θα ζητά άδεια από το υπ. Μεταφορών και θα συμβάλλεται με μεταφορείς».

    «Αν ήταν απλώς μια διαδικτυακή υπηρεσία δεν θα παρενέβαινε στις τιμές αλλά η εταιρεία αυτή δεν ήθελε να την κάνει αυτή τη διαδικασία» πρόσθεσε ο κ. Μαυραγάνης. «Αν διαρρηγνύεις σε επίπεδο φορολογικών νόμων το πνεύμα της Ελλάδας πρέπει ή να συμμορφωθείς ή να φύγεις» κατέληξε ο υφυπουργός Υποδομών.

    Μαυραγάνης
    Νικόλαος Μαυραγάνης, υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών

    «Δυστυχώς ζήσαμε την εμπειρία 1.300 εργαζόμενοι να αποχαιρετήσουν τις εργασίες τους ενώ ο κόσμος αγαπούσε την υπηρεσία» δήλωσε στο ΘΕΜΑ 104,6 ο αντιπρόεδρος του Σωματείου Επαγγελματιών Εκμίσθωσης με Οδηγό Σκεύος Καβουκλής.

    Σύμφωνα με τον ίδιο οι Έλληνες επαγγελματίες πλήρωναν τα πάντα. «Οι αποδείξεις που εκδίδονται από τα 600 αυτοκίνητα ήταν περισσότερες από όσες έκοβαν τα ταξί» είπε ο κ. Καβουκλής.

    Όπως είπε «η κυβέρνηση επιλέγει για «ψηφοθηρικούς λόγους να κρατήσει το επάγγελμα κλειστό» κατέληξε.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: ΕΚΤ-Νοβότνι: Ένας εμπορικός πόλεμος θα μπορούσε να έχει αρνητικές επιπτώσεις στις συναλλαγματικές ισοτιμίες

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κατρούγκαλος: O ΕΦΚΑ θα αναπροσαρμοστεί αν υπάρξει απόφαση του ΣτΕ

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Intercontinental International: Νέα επένδυση ύψους 2,45 εκατ. ευρώ στο Κολωνάκι



    ΣΧΟΛΙΑ