• Πολιτική

    Γιούνκερ-Τσίπρας: Μηνύματα για καθαρή έξοδο. «Μαζί θα γυρίσουμε σελίδα»

    • NewsRoom


    Η εξαιρετική συνεργασία ανάμεσα στον Έλληνα πρωθυπουργό και τον Πρόεδρο της Κομισιόν αποτυπώθηκε κατά την είσοδο του κ. Γιούνκερ στο Μέγαρο Μαξίμου.  Ο κ. Γιούνκερ παρατήρησε ότι έχουν γίνει αλλαγές στη διακόσμηση στο Μέγαρο Μαξίμου, με τον κ. Τσίπρα να ανταπαντά: «Δεν είναι οι μόνες αλλαγές που έχουμε κάνει στη χώρα».

    «Υπάρχουν τόσα πράγματα που έχουμε να πούμε και όλοι γνωρίζουν ότι η συνεργασία μας είναι πάντα εξαιρετική», είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός στον Πρόεδρο της Κομισιόν. Όπως είπε συζητήθηκαν όλα τα τρέχοντα θέματα. «Συμφωνήσαμε ότι αυτή είναι η τελευταία του επίσημη επίσκεψη στη μνημονιακή Ελλάδα».

    Στη συνέχεια σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ ο Αλέξης Τσίπρας επεσήμανε ότι η Ελλάδα επιστρέφει στην ευρωπαϊκή κανονικότητα. «Θα ολοκληρώσει με επιτυχία το τρίτο πρόγραμμα και γίνεται μια κανονική χώρα της ευρωζώνης», τόνισε ο πρωθυπουργός. «Ο ελληνικός λαός με θυσίες και στερήσεις για οκτώ χρόνια διεκδίκησε και πετυχαίνει πρώτον να παραμείνει η χώρα στον σκληρό πυρήνα της Ευρώπης αλλά και να εξυγιάνει τα δημόσια οικονομικά της, να προχωρήσει σε πλειάδα σημαντικών δομικών μεταρρυθμίσεων που αποτελούν το εχέγγυο ότι δεν βγαίνουμε απλά από τα προγράμματα στήριξης αλλά και δεν θα γυρίσουμε πίσω στις δυσκολίες που πέρασμα».

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Γιούνκερ: Ούτε μια στιγμή δεν διανοήθηκα ότι η Ελλάδα θα έφευγε από τη ζώνη του ευρώ



    ΣΧΟΛΙΑ