• Πολιτική

    Τσίπρας από Ζάππειο: Καθαρή η νίκη της ΝΔ, αλλά δεν είναι στρατηγική η ήττα του ΣΥΡΙΖΑ

    • NewsRoom


    Η νίκη της ΝΔ είναι καθαρή και απολύτως σεβαστή, όμως η ήττα του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι στρατηγική. Θα δουλέψουμε, ώστε να την κάνουμε πρόσκαιρη, δήλωσε από το Ζάππειο ο Αλέξης Τσίπρας, αμέσως μετά την ανακοίνωση της εκτίμησης του εκλογικού αποτελέσματος από την Singular Logic.

    Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ προανήγγειλε δυναμική αντιπολίτευση και εξέφρασε την ελπίδα η επάνοδος της ΝΔ να μην γίνει αφορμή ρεβανσισμού και εκδικητικότητας απέναντι σε σημαντικές κατακτήσεις για την προστασία των εργαζομένων.

    Ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι εδώ ισχυρός από την θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης ώστε να το αποτρέψει, συνέχισε ο κ. Τσίπρας.

    Είπε ακόμη ότι η ετυμηγορία του λαού είναι απολύτως σεβαστή και πρόσθεσε: «Επικοινώνησα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη για να τον συγχαρώ. Στην Δημοκρατία η εναλλαγή στη διακυβέρνηση δεν είναι παράδοξη και αφύσικη, αποτελεί την πεμπτουσία της. Έτσι και εγώ θα σεβαστώ στην πράξη την λαϊκή βούληση, δεν πρόκειται να επαναλάβω όσα έκανε ο προκάτοχός μας. Αύριο θα υποδεχτώ τον κ. Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου για να παραδώσω το πρωθυπουργικό γραφείο, όπως αρμόζει σε μια δημοκρατία».

    Ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πριν από 4,5 χρόνια ανέλαβε την διακυβέρνηση της χώρας που βρισκόταν σε οριακή κατάσταση με άγνοια κινδύνου, αλλά με πίστη στις δυνάμεις λαού.

    «Πολεμήσαμε με το κεφάλι ψηλά, όπως και σήμερα πάλι με το κεφάλι ψηλά αποδεχόμαστε την λαϊκή ετυμηγορία. Η Ελλάδα σήμερα δεν έχει σχέση με την Ελλάδα που παραλάβαμε» είπε.

    Πρόσθεσε ότι για να φέρουμε την χώρα ως εδώ, πήραμε δύσκολες αποφάσεις, πήραμε βαρύ πολιτικό κόστος, το οποίο σήμερα πληρώνουμε. Ωστόσο, πρόσθεσε, δεν είναι στρατηγική η ήττα για τον ΣΥΡΙΖΑ. «Θα δουλέψουμε σκληρά και με πείσμα ώστε η ήττα να αποδειχτεί πρόσκαιρη» είπε.

    «Στη ζωή μου και την πολιτική μου διαδρομή έχω μάθει να αγωνίζομαι και να παλεύω. Όποιος δεν αγωνίζεται, δεν κάνει λάθη. Όποιος αγωνίζεται, ξέρει να κερδίζει, ξέρει και να χάνει» σημείωσε κλείνοντας τη δήλωσή του από το Ζάππειο ο Αλέξης Τσίπρας, σε έναν πιο προσωπικό τόνο.

    Και κατέληξε: «Κυρίως όμως μαθαίνει όταν πέφτει να σηκώνεται και να συνεχίζει να μάχεται. Αυτό θα κάνω, αυτό θα κάνουμε. Θα είμαστε λοιπόν εδώ πιο έμπειροι και πιο δυνατοί για να συνεχίσουμε αυτόν τον αγώνα».



    ΣΧΟΛΙΑ