• Πολιτική

    Τσακλόγλου: Αυτοαπασχολούμενες και αγρότισσες θα λάβουν το επίδομα μητρότητας της ΔΥΠΑ για 9 μήνες

    • NewsRoom

    Ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Πάνος Τσακλόγλου


    Με το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο, οι αυτοαπασχολούμενες και οι αγρότισσες θα λάβουν και αυτές το επίδομα μητρότητας της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) για 9 μήνες, το οποίο ανέρχεται στο ύψος του κατώτατου μισθού (780 ευρώ τον μήνα), δήλωσε ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Πάνος Τσακλόγλου, μιλώντας χθες (12/11/2023) σε εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού ΑΝΤ1.

    Ερωτηθείς σχετικά με την επικείμενη αύξηση των συντάξεων για το 2024, ο κ. Τσακλόγλου απάντησε ότι, με την μέχρι τώρα εξέλιξη των πραγμάτων, η αύξηση των συντάξεων θα είναι κοντά στο 3%.

    Ωστόσο, όπως είπε, όταν ανακοινώνονται τα οριστικά στοιχεία, γίνεται η αναπροσαρμογή σε σχέση με την αύξηση της προηγούμενης χρονιάς.

    «Σε λίγες ημέρες, κατατίθεται το τελικό σχέδιο του προϋπολογισμού, οπότε θα δούμε και επίσημα πού θα “κλειδώσει” τελικά η αύξηση» υπογράμμισε ο υφυπουργός.

    Μεταξύ άλλων, ο κ. Τσακλόγλου αναφέρθηκε και στην απασχόληση των συνταξιούχων, επισημαίνοντας ότι, από την 1η Ιανουαρίου 2024, καταργείται η παρακράτηση του 30% της σύνταξης για τους εργαζόμενους συνταξιούχους και εισάγεται ένας μη ανταποδοτικός πόρος 10% υπέρ ΕΦΚΑ πάνω στα επιπρόσθετα εισοδήματα του συνταξιούχου.

    Διαβάστε επίσης:

    Μητσοτάκης: Στο Βερολίνο για αύξηση πόρων στο μεταναστευτικό – Συνάντηση με Σολτς την Τρίτη

    Χάρης Θεοχάρης: Mέσω της αποεπένδυσης του ΤΧΣ από τις τράπεζες περιμένουμε να εισπράξουμε γύρω στα 3 δισ. ευρώ

    Κασσελάκης: Η αιτία της ακρίβειας είναι δομική και ανήκει στη φιλοσοφία της κυβερνητικής πολιτικής



    ΣΧΟΛΙΑ