Πολιτική

Τσακίρης: Έρχεται νέο πρόγραμμα ΕΣΠΑ για επιδότηση δημιουργίας e-shop από καταστήματα λιανικού εμπορίου

  • NewsRoom

Yφυπουργός Ανάπτυξης Γιάννης Τσακίρης


Ένα νέο πρόγραμμα χρηματοδότησης μέσω του ΕΣΠΑ, με το οποίο τα καταστήματα λιανικής πώλησης θα επιδοτούνται για τη δημιουργία e-shop,αναμένεται μέχρι το τέλος της χρονιάς, ανέφερε ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Γιάννης Τσακίρης, σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στον ΣΚΑΪ.

Σύμφωνα με τον κ. Τσακίρη το πρόγραμμα θα έχει  προϋπολογισμό 80 εκατ. ευρώ. Όπως εξήγησε ο υφυπουργός θα χρηματοδοτεί 100% τη δαπάνη για τη δημιουργία ηλεκτρονικού καταστήματος και θα αφορά αποκλειστικά στο λιανεμπόριο, καθώς οι υπηρεσίες καλύπτονται από υφιστάμενη δράση.

Ο ίδιος υπενθύμισε, σε ό,τι αφορά στις υπηρεσίες, ότι πρόκειται για τη δράση «Εργαλειοθήκη Ανταγωνιστικότητας Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων», στην οποία μπορούν να υποβάλλονται αιτήσεις χρηματοδότησης έως την 31η Ιανουαρίου 2021.

Με το νέο πρόγραμμα, το μέγιστο ποσό επιχορήγησης μιας λιανεμπορικής επιχείρησης, για όλη τη δαπάνη θα φτάνει μέχρι τα 5.000 ευρώ και το συνολικό κονδύλι που θα διατεθεί γι’ αυτή τη δράση θα είναι 80 εκατ. ευρώ, με δυνατότητα να αυξηθεί μελλοντικά.


ΣΧΟΛΙΑ