• Top Stories

    Τριχοτομημένοι οι ΑΝΕΛ: Θα ρίξουμε την κυβέρνηση, πριν έλθει στη Βουλή η συμφωνία, λέει ο Κ. Κατσίκης

    • NewsRoom
    Κωνσταντίνος Κατσίκης

    Ο Κώστας Κατσίκης


    Τριχοτομημένοι εμφανίζονται οι ΑΝΕΛ, οι οποίοι κλιμακώνουν τη ρητορική τους, όσο πλησιάζει η ημέρα του κρίσιμου δημοψηφίσματος στην ΠΓΔΜ για τη Συμφωνία των Πρεσπών. Στη συζήτηση μπήκε από χθες ο βουλευτής του κόμματος Κώστας Κατσίκης με τη δήλωση «βόμβα» ότι είναι ειλημμένη απόφαση των ΑΝΕΛ να ρίξουν την κυβέρνηση, πριν ο πρωθυπουργός φέρει στην Βουλή προς κύρωση το σχέδιο συμφωνίας με τα Σκόπια, καθώς δεν μπορούν να διακινδυνεύσουν να ψηφιστεί από άλλους.

    Ο ίδιος πρόσθεσε ότι δεν γνωρίζει τον χρόνο που θα συμβεί αυτό, καθώς εξαρτάται από διάφορους παράγοντες.

    Σήμερα ο κ. Κατσίκης επανήλθε δηλώντας στον ΑΝΤ1 ότι η διαφορετική προσωπική άποψη που διατύπωσε ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος δεν μπορεί να αλλάξει τη γνώμη του κ. Καμμένου.

    Εμφανίστηκε και πάλι σίγουρος ότι οι ΑΝΕΛ θα αποσύρουν την εμπιστοσύνη τους στην κυβέρνηση, ώστε να μην έρθει η συμφωνία λέγοντας: «Εκείνο που ξεκαθαρίζουμε ότι θα κάνουμε είτε λέγοντας ότι αποσύρουμε την εμπιστοσύνη, είτε ρίχνουμε την κυβέρνηση, αυτό που θα κάνουμε είναι να αποτρέψουμε το σχέδιο της συμφωνίας να έρθει στη Βουλή και να κυρωθούν οι διατάξεις που προέρχονται από αυτές».

    «Δεν θέλουμε να αντιμετωπίσουμε τον κίνδυνο να την ψηφίσουν κάποιοι άλλοι και θέλουμε να διαψεύσουμε τις Κασσάνδρες που έλεγαν ότι παίζουμε σκοτεινό ρόλο, γιατί έχουμε μια πάγια θέση για το θέμα» συμπλήρωσε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ.

    Χθες, ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος διαχώρισε τη θέση από τη γραμμή Καμμένου λέγοντας πως θεωρεί καλό για τη χώρα να κυρωθεί η συμφωνία. «Δεν θέλω να ρίξω λάδι στη φωτιά. Η διαφοροποίησή μου για το ζήτημα της συμφωνίας των Πρεσπών είναι εμφανής, δεν έχω κρυφτεί. Το έχω πει σε όλους τους τόνους και με τον πιο επίσημο τρόπο στην κοινοβουλευτική μου ομάδα, ότι είναι ένα θέμα, που πρέπει να λυθεί, κι αυτό είναι καλό για τη χώρα» είπε.

    Σε ερώτηση αν παραμένει ΑΝΕΛ ο κ. Παπαχριστόπουλος είπε: «Η διαφοροποίησή μου για τη συμφωνία των Πρεσπών είναι καίριο θέμα, είναι πολύ κεντρική διαφωνία. Δεν σας κρύβω ότι εξαιτίας του θέματος αυτού, κάπου αισθάνομαι λίγο έξω, δεν σας το κρύβω. Δεν έχω καμία επαφή, δεν πολυμιλάμε, στις υποχρεώσεις μου βέβαια είμαι τυπικός. Αισθάνομαι λίγο ‘παγωμένα’, κάπου έχω ‘παγώσει’».

    Άλλη γραμμή διατύπωσε ο Κώστας Ζουράρις, ο οποίος υποστήριξε πως δεν συντρέχει λόγος οι ΑΝΕΛ να ρίξουν την κυβέρνηση ή να αποχωρήσουν από αυτή, όταν και αν έρθει η συμφωνία στη Βουλή. «Από τη στιγμή που υπάρχει η πλειοψηφία να ψηφιστεί, δεν υπάρχει λόγος να άρει την εμπιστοσύνη του ο κ. Καμμένος προς την κυβέρνηση» είπε ο κ. Ζουράρις.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Γιατί δεν… ιδρώνει το Μαξίμου από τους βρυχηθμούς Καμμένου

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Νέα προσφυγή στο ΣτΕ για την ακύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Καμμένος: Δημοψήφισμα, μετάθεση της κύρωσης ή εκλογές, αν έρθει η Συμφωνία των Πρεσπών στη Βουλή



    ΣΧΟΛΙΑ