Πολιτική

Τρια ερωτήματα της ΝΔ στην κυβέρνηση για τη μυστηριώδη πτήση από τη Βενεζουέλα

Το αεροσκάφος από την Βενεζουέλα YV2486


Στη Βουλή φέρνει το «πολύ σοβαρό ζήτημα», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, της προσγείωσης κρατικού αεροσκάφους από τη Βενεζουέλα στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος η Νέα Δημοκρατία.

Με  ερώτηση που καταθέτει ο βουλευτής, κ. Γιώργος Γεωργαντάς, η ΝΔ ζητάει απαντήσει σε τρία πολύ συγκεκριμένα ερωτήματα, τα οποία μέχρι σήμερα το Μέγαρο Μαξίμου αρνείται να απαντήσει ικανοποιητικά, κάνοντας απλά λόγω για «θεωρίες συνωμοσίας», οι οποίες ωστόσο επιβεβαιώθηκαν από την ανακοίνωση της ΥΠΑ.

Όπως επισημαίνει ο κ. Γεωργαντάς, «το αεροσκάφος, στο οποίο επέβαινε ο υπουργός Εξωτερικών του καθεστώτος Μαδούρο έμεινε -σύμφωνα με την ανακοίνωση της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας- για 4 ώρες στην Αθήνα παρά το γεγονός ότι ο απαιτούμενος χρόνος για τον ανεφοδιασμό του δεν ξεπερνά τα 90 λεπτά. Καθ’ όλη τη διάρκεια της στάσης του αεροσκάφους στο αεροδρόμιο, ο Υπουργός Εξωτερικών φιλοξενήθηκε στην αίθουσα VIP του αεροδρομίου».

Ως εκ τούτου, ο βουλευτής της ΝΔ τονίζει ότι «η κυβέρνηση καλείται άμεσα να απαντήσει σε πολύ συγκεκριμένα ερωτήματα:

1. Γιατί η κυβέρνηση έκανε δεκτό το αίτημα προσγείωσης του αεροσκάφους ενώ άλλες ευρωπαϊκές χώρες απέρριψαν το σχετικό αίτημα;

2. Γιατί το αεροσκάφος προσγειώθηκε για ανεφοδιασμό στο Ελευθέριος Βενιζέλος, ενώ θα μπορούσε να εφοδιαστεί με καύσιμα στο Άμπου Ντάμπι όπου βρίσκονταν πριν σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, προκειμένου να επιστρέψει τελικά στη Βενεζουέλα;

3. Γιατί η κυβέρνηση αποσιώπησε την ύπαρξη των δύο εγκεκριμένων σχεδίων πτήσης που αναφέρονται στην ανακοίνωση της Υ.Π.Α;».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Στην Κομισιόν μεταφέρει την υπόθεση της «πτήσης-μυστήριο» από τη Βενεζουέλα η ΝΔ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πυκνό μυστήριο, αναπάντητα ερωτήματα: Γιατί ήρθε ο ΥΠΕΞ της Βενεζουέλας στην Αθήνα
 
ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Νέες αποκαλύψεις για την «πτήση μυστήριο»: Αεροπλάνα της Βενεζουέλας προσγειώθηκαν άλλες 4 φορές στην Αθήνα!


ΣΧΟΛΙΑ