• Πολιτική

    Νέα επίθεση Τραμπ στη Fed: «Ρίξτε κι άλλο τα επιτόκια»

    • NewsRoom


    Νέα σφοδρή επίθεση στην ομοσπονδιακή κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ (FED) και τον επικεφαλής της, Τζερόμ Πάουελ, εξαπέλυσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, επειδή δεν μειώνει το κόστος του χρήματος και δεν εξαγγέλλει μέτρα μεγαλύτερης νομισματικής χαλάρωσης για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων του κορονοϊού.

    Η ανησυχία του προέδρου Τραμπ είναι έκδηλη, καθώς ήδη έχει δηλώσει πως προτίθεται να προχωρήσει σε νέα μείωση φόρων για να αντιμετωπίσει τις επιπτώσεις του κορονοϊού στην αμερικανική οικονομία. Κάτι που, ωστόσο, θα πρέπει να λάβει διακομματική συμφωνία, πράγμα δύσκολο λόγω των κακών σχέσεων του με τους Δημοκρατικούς.

    Έτσι η κεντρική τράπεζα, ένας θεσμός που απολάμβανε ανεξαρτησία και σεβασμό από τους Αμερικανούς πολιτικούς στο παρελθόν, τα «άκουσε»  για μια ακόμα φορά από τον Τραμπ, μέσω διαδοχικών αναρτήσεων του στον επίσημο λογαριασμό του στο Twitter.

    «Η τραγική, αργοκίνητη κεντρική μας τράπεζα με επικεφαλής τον Τζέι Πάουελ, που αύξησε τα επιτόκια υπερβολικά σύντομα και τα μείωσε υποχρεωτικά αργά, θα πρέπει να τα ρίξει στα επίπεδα των ανταγωνιστικών εθνών. Έχουν ένα πλεονέκτημα δύο εκατοστιαίων μονάδων, με έξτρα βοήθεια από την ισοτιμία του νομίσματος. Επίσης ανακοινώνουν μέτρα τόνωσης», αναφέρει στο πρώτο «τιτίβισμα» και συνεχίζει στο δεύτερο τονίζοντας: «Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα πρέπει να ηγείται και όχι να παρακολουθεί με μεγάλη καθυστέρηση, όπως έχει κάνει».



    ΣΧΟΛΙΑ