• Πολιτική

    Tούρκος διακινητής: Φτιάχνουμε σκάφη, στέλνουμε μετανάστες στα νησιά με εντολή Ερντογάν (upd)

    • NewsRoom


    Έντονη ανησυχία προκαλεί η τουρκική προκλητικότητα, με αποκορύφωμα το άνοιγμα των συνόρων στον Έβρο για τους μετανάστες.

    Την ίδια ώρα μια είδηση διά στόματος διακινητή, συνεπάγεται πως ο Τούρκος πρόεδρος είναι αποφασισμένος να τεντώσει το σχοινί, με οποιαδήποτε μέσα.

    Σύμφωνα με τον Alpha, Τούρκος διακινητής δήλωσε: «Οι μετανάστες κατάλαβαν λάθος και πήγαν στη συνοριακή γραμμή. Από εκεί δεν μπόρεσαν να περάσουν. Κατασκευάζουμε φουσκωτά σκάφη και μηχανές, με κόστος 7 – 8 χιλιάδες ευρώ, κερδίζουμε 2.000 ευρώ. Μπαίνουν μέσα 35 άνθρωποι αν και μπορούν να μπουν 45. Από εδώ τους αφήνουμε και πάνε στην Ελλάδα σε 20 – 25 λεπτά».

    Οι δηλώσεις αυτές φτάνουν ύστερα από τα αποκαλυπτικά βίντεο που δείχνουν τουρκικά στρατιωτικά οχήματα να συνοδεύουν λεωφορεία με μετανάστες στον Έβρο.

    Παράλληλα, πληροφορίες θέλουν της τουρκικές Αρχές να έχουν ανοίξει κλειστά κέντρα κράτησης όπου βρίσκονται πρόσφυγες και μετανάστες με παραβατική συμπεριφορά, τους οποίους μεταφέρουν στα σύνορα με την Ελλάδα. Μάλιστα κορυφαία κυβερνητική πηγή μίλησε στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ και επιβεβαίωσε τη σχετική πληροφορία.

    Συγκεκριμένα ανέφερε ότι υπάρχουν στοιχεία πως οι τουρκικές αρχές έχουν ανοίξει τις τελευταίες ώρες κλειστά κέντρα κράτησης όπου βρίσκονται πρόσφυγες και μετανάστες με παραβατική συμπεριφορά και τους μεταφέρουν στα σύνορα με την Ελλάδα.



    ΣΧΟΛΙΑ