ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Η Τουρκία δηλώνει εκ νέου ότι τάσσεται υπέρ του διαλόγου, ωστόσο, επισημαίνει ότι θα υπερασπίζεται τα δικαιώματά της ενώ ταυτόχρονα υπογραμμίζει ότι το κάλεσμα της ΕΕ περί αλληλεγγύης και αποκλιμάκωσης δεν απευθύνεται στην Τουρκία αλλά σε εκείνους που λαμβάνουν προκλητικά μέτρα στην Ανατολική Μεσόγειο.
«Η Τουρκία τάσσεται υπέρ του διαλόγου και των διαπραγματεύσεων. Είναι αποφασισμένη να υπερασπιστεί τα νόμιμα δικαιώματα και τα συμφέροντά της. Το κάλεσμα της ΕΕ δεν πρέπει να απευθύνεται σε εμάς αλλά σε όσους λαμβάνουν μονομερή και προκλητικά μέτρα στην Ανατολική Μεσόγειο και εκείνους που δεν σέβονται τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της Τουρκίας και των Τουρκοκυπρίων», αναφέρει.
Türkiye diyalog ve müzakereden yanadır. Meşru hak ve çıkarlarını korumakta kararlıdır. AB’nin çağrısı Türkiye’ye değil, Doğu Akdeniz’de tek taraflı ve kışkırtıcı adım atanlara ve Türkiye’nin ve Kıbrıs Türklerinin hak ve çıkarlarına saygı göstermeyenlere yönelik olmalıdır. https://t.co/5ONfvjoL6E
— T.C. Dışişleri Bakanlığı (@TC_Disisleri) August 15, 2020
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Γιόχαν Βάντεφουλ (ΥΠΕΞ Γερμανίας): «Απαράδεκτη» η ισραηλινή επίθεση στη Ντόχα
- Σεισμός στον Ευβοϊκό Κόλπο: Μικρός ο αριθμός των μετασεισμών, πιθανή η συνέχισή τους, λένε οι σεισμολόγοι
- Τραμπ: Υποσχέθηκε στον εμίρη του Κατάρ πως δεν θα ξανασυμβεί άλλος τέτοιος βομβαρδισμός στη χώρα του
- Hellenic Train: Τροποποίηση δρομολογίων λόγω 24ωρης απεργίας των σιδηροδρομικών – Πώς θα κινηθούν τα τρένα
