• Πολιτική

    Τουρκία: Οι S-400 ως «μεγάλος αδελφός» στο Αιγαίο – «Θα το μετατρέψουμε σε τουρκική λίμνη»

    • NewsRoom
    σ 400


    Για να ελέγχουν την Ελλάδα, αλλά και τα σχέδια της Κύπρου, σχετικά με τις κινήσεις για την εξεύρεση πηγών ενέργειας θα τοποθετηθούν στην Τουρκία οι S-400, «κοιτώντας» το Αιγαίο και κατ’ επέκταση τη Μεσόγειο, υποστηρίζει δημοσίευμα της τουρκικής φιλοκυβερνητικής εφημερίδας Yeni Safak, με πρωτοσέλιδο τίτλο «Να ο λόγος του πανικού για τους S-400».

    Ο πανικός που κυριεύει τις ΗΠΑ και άλλες, ευρωπαϊκές χώρες, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, οφείλεται στο γεγονός ότι «από τη στιγμή που οι δύο συστοιχίες των S-400, που η Τουρκία ετοιμάζεται να παραλάβει τον Ιούλιο, τοποθετηθούν, η μία στη Σμύρνη και η άλλη στην Αντιόχεια, το Αιγαίο και η Μεσόγειος θα καταστούν «τουρκική λίμνη».

    Όπως ισχυρίζεται η τουρκική εφημερίδα, οι στρατηγικοί στόχοι της τοποθέτησης των S-400 στις συγκεκριμένες περιοχές είναι οι εξής:
    • Στη Μεσόγειο, να εποπτεύουν τον εναέριο χώρο και να προκαλέσουν αναταράξεις στα σχέδια του ενεργειακού πολέμου που διενεργείται στην περιοχή.
    • Στο Αιγαίο, να καταρρίψουν τα σχέδια κατοχής της Αθήνας, συμπεριλαμβανομένων και των νησιών που θα έπρεπε να είναι αποστρατικοποιημένα, αλλά η Αθήνα έχει τοποθετήσει στρατιωτικά φυλάκια. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι, από τη στιγμή που όλα τα αεροσκάφη που θα απογειώνονται από την Ελλάδα, οι S-400 θα έχουν τη δυνατότητα να τα εντοπίζουν, μέσω των ραντάρ τους, με αποτέλεσμα, όπως αποτιμά η εφημερίδα, ότι η Ελλάδα θα σταματήσει τις απειλές κατά της Τουρκίας στο Αιγαίο.
    • Στη Συρία, να εμποδίσουν τη δημιουργία «διαδρόμου τρομοκρατίας» από τους Κούρδους της Συρίας (YPG).

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Αγρίεψε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Καλεί την Τουρκία να μην προχωρήσει σε γεωτρήσεις εντός της κυπριακής ΑΟΖ

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ξεκινά 2η γεώτρηση η Τουρκία στα όρια της κυπριακής ΑΟΖ – Σε επιφυλακή η Λευκωσία

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: ΗΠΑ: Το Πεντάγωνο προετοιμάζεται για την αποχώρηση της Τουρκίας από το πρόγραμμα των F-35



    ΣΧΟΛΙΑ