• Πολιτική

    Τόσκας για τα επεισόδια στο Ειρηνοδικείο: Αμυνόμενοι οι αστυνομικοί – Κακώς έκαναν χρήση χημικών

    • NewsRoom


    Τοποθετήθηκε σχετικά με τις εικόνες ντροπής που σημειώθηκαν την Τετάρτη (29.11.2017) στο Ειρηνοδικείο κατά τη διάρκεια των πλειστηριασμών, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας.

    Ύψωσε ασπίδα προστασίας στους αστυνομικούς, λέγοντας πως ήταν αμυνόμενοι αφού δέχτηκαν σκόνη από πυροσβεστήρες. Έκρινε όμως, μιλώντας το βράδυ της Πέμπτης (30.11.2017) στην εκπομπή FOCUS της ΕΡΤ 1, ότι ήταν λάθος η χρήση χημικών σε κλειστό χώρο.

    «Οι αστυνομικοί, που ήταν αμυνόμενοι, δέχθηκαν χημική σκόνη από πυροσβεστήρες. Από την άλλη πλευρά, ήταν κυρίως μέλη της ΛΑΕ που προσπάθησαν να μπουν στο χώρο που γίνονταν οι πλειστηριασμοί. Έπρεπε να διαφυλαχθεί ο συγκεκριμένος χώρος. Πρέπει να δούμε τι προστάτευαν οι αστυνομικοί και τι λάθη έγιναν. Κακώς έπεσαν τα χημικά σε έναν κλειστό χώρο, όπως, βέβαια και η χημική σκόνη πυροσβεστήρων από συγκεντρωμένους εναντίον αστυνομικών. Κανένας δεν είναι εκπαιδευμένος να δέχεται χημική σκόνη. Αυτές είναι δυσάρεστες καταστάσεις. Δεν μπορεί κάθε Τετάρτη να γίνονται τέτοια επεισόδια», τόνισε ο Νίκος Τόσκας. Ειρηνοδικείο

    Και εκτίμησε ότι «σιγά-σιγά οι άνθρωποι που πιστεύουν ότι κινδυνεύει η λαϊκή κατοικία θα πειστούν ότι κάθε άλλο παρά συμβαίνει αυτό και πως θα μειωθεί η ένταση». Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη είπε ότι «η κυβέρνηση έχει δεσμευθεί ότι δεν θα υπάρξει πλειστηριασμός για πρώτη κατοικία αξίας κάτω από 300.000 ευρώ». Και σημείωσε ότι «τα σπίτια που μπήκαν στους πλειστηριασμούς της Τετάρτης ήταν μεγάλης αξίας».

    Για τα κόκκινα δάνεια, ο κ. Τόσκας ανέφερε ότι οφείλονται κυρίως σε μεγάλους οφειλέτες και όχι στον απλό κόσμο. Αναφερόμενος σε σπίτια μικρής αξίας που μπήκαν σε πλειστηριασμό, είπε ότι δεν ήταν για χρέη σε τράπεζες, αλλά οφείλονταν σε αντιδικίες μεταξύ ιδιωτών.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Καταγγελία Βορίδη: Πλαστά τα έγγραφα που κατέθεσε ο Καμμένος

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κωδικός Πλειστηριασμοί: Το 70% των ακινήτων στα χέρια των τραπεζών



    ΣΧΟΛΙΑ