• Πολιτική

    Τον «τιμωρό» παριστάνει ο Παπαγγελόπουλος: «Θα στοιχειώνω τον ύπνο και τον ξύπνιο τους» – Ζήτησε προθεσμία για να δώσει εξηγήσεις

    • NewsRoom

    Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης


    Προθεσμία 30 ημερών φέρεται να ζήτησε ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος από την Προανακριτική.

    Ο τέως αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης κλήθηκε την Πέμπτη ως ύποπτος για την τέλεση ποινικών αδικημάτων μεταξύ των οποίων σύσταση συμμορίας, εκβίαση και  η δωροληψία.

    Παράλληλα, ο κ. Παπαγγελόπουλος κατέθεσε αίτημα για να κληθούν ως μάρτυρες μια σειρά από πρόσωπα, αλλά και να υποβληθεί σε κατ΄ αντιπαράθεση εξέταση με τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

    Παράλληλα, ο  συνήγορός του Δημήτρης Τσοβόλας προανήγγειλε ότι το επόμενο διάστημα ο πελάτης του θα υποβάλλει αρκετές ενστάσεις ακυρότητας της όλης διαδικασίας.

    Αμέσως μετά την σύντομη παραμονή του στην αίθουσ, ο κ. Παπαγγελόπουλος απευθύνθηκε στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, παρουσιάζοντας τον εαυτό του ως τιμωρό.

    «Θα ακούσουν αυτά που τρέμουν. Για όλους. Δεν είχαν υπολογίσει ότι θα ειπωθούν όλα αυτά σταγόνα – σταγόνα. Εγώ τους τα είχα πει. Αυτοί πάνε βρόγχο βρόγχο να με πνίξουν με τις παρανομίες τους, εγώ θα τους πάω σταγόνα σταγόνα με καθαρό νεράκι. Θέλουν να σέρνεται στη δικαιοσύνη και να λένε τα έκανε με τον ΣΥΡΙΖΑ ο Παπαγγελοπουλος», ανέφερε αρχικά, υποστηρίζοντας πως η Προανακριτική κινείται με βάση σχέδιο στο οποίο συμμετέχει και ο αντεισαγγελέας Ιωάννης Αγγελής.

    Αναφορικά με τα έγγραφα που κατέθεσε ο Ιωάννης Αγγελής, ανέφερε πως «με αυτό τρόπο θα κληθούν ξανά Τουλουπακη, Ντζούρας, Μανώλης. Δίνει το χρόνο να γίνει αυτό μπας και προλάβουν εδώ να μου ασκήσουν μια δίωξη για να έρθουν όλοι μαζί μου ως συμμορίτες. Ο Όρμπαν είναι αγγελικό πρόσωπο μπροστά σε αυτά που κάνουν».

    Επιπροσθέτως, συνεχίζοντας τις απειλές δήλωσε «θα στοιχειώνω τον ύπνο τους και τον ξύπνιο τους. Αυτά που θα βγάλω εγώ… Δεν έχουν καταλάβει τι τους περιμένει. Πάνε να ξεπλύνουν τη Novartis και τη Λαγκάρντ. Ακόμα δεν έχω πει ούτε το 1/10 από όσα έχω να τους καταλογίζω.

    Λένε για Παπαδάκου – Φιλιππάκη και μιλάνε για συμμορία. Που ήξερα εγώ την Παπαδάκου το 2012; Τι ήξερα πριν γίνω υπουργός για λίστα Λαγκάρντ και Μιωνή- Παπασταύρου; Αυτοί είναι συμμορίτες όχι εγώ . Ποινικοποιούν και τις έρευνες τις δημοσιογραφικές. Το μόνο αδίκημα που βγαίνει μέχρι αυτή τη στιγμή είναι η ζωοκλοπή. Τους έχουμε πιάσει με τη γίδα στην πλάτη», κατέληξε ο κ. Παπαγγελόπουλος.

    Με απειλητικές διαθέσεις ως προς την Προανακριτική Επιτροπή εμφανίστηκε και ο συνήγορός του Δ. Τσοβόλας. «Ζητήσαμε ένα μήνα προθεσμία αλλιώς θα τους κάνω να χοροπηδάνε. Έχουν γελοιοποιηθεί στη συνείδηση λαού οι επιτροπές», ανέφερε, υποστηρίζοντας πως η Επιτροπή δεν έχει σε αυτό το στάδιο αρμοδιότητα να καλεί ως υπόπτους μη πολιτικά πρόσωπα.

    Ανάλογο επιχείρημα ανέφερε και ο συνήγορος των εκδοτών Γιάννη Φιλιππάκη και Αλέξανδρου Τάρκα.

    «Η κλήση του κ. Φιλιππάκη παραβιάζει τις προβλέψεις του άρθρου 86 του Συντάγματος και τις διατάξεις νόμου περί ευθύνης υπουργών αλλά και του Κανονισμού της Βουλής. Δεν μπορεί η Επιτροπή να καλεί ανωμοτί μη πολιτικά πρόσωπα. Καθ’ υπέρβαση της εξουσίας της, η Επιτροπή καλεί τον κ. Φιλιππάκη ως ύποπτο.

    Εμείς θέλουμε να κληθεί ως μάρτυρας. Ακριβώς γιατί δεν θέλουμε να ναρκοθετηθεί η διαδικασία με ακυρότητες. Θέλουμε να αποδείξουμε ότι ο κ. Μιωνής είναι συκοφάντης και σκευωρός. Αλλά αυτό κινδυνεύει από τη διαδικασία.

    Είμαστε οι πρώτοι που θέλουμε να θωρακιστεί η διαδικασία από ακυρότητες. Και αυτό διασφαλίζεται μόνον αν κληθεί ως μάρτυρας.

    Υποχρεούστε να κληθεί ο κ. Φιλιππάκης ως μάρτυρας, αλλιώς πρόκειται για στέρηση φυσικού δικαστή και αρνησιδικία» είπε.



    ΣΧΟΛΙΑ