• Πολιτική

    Το βραβείο Ειρήνης της Βεστφαλίας σε Τσίπρα και Ζάεφ

    • NewsRoom

    (ÎÝíç Äçìïóßåõóç) Ï ðñüåäñïò ôïõ ÓÕÑÉÆÁ- ÐñïïäåõôéêÞ Óõììá÷ßá, ÁëÝîçò Ôóßðñáò (Ä) êáé ï ðñùèõðïõñãüò ôçò Âüñåéáò Ìáêåäïíßáò Æüñáí ÆÜåö (Á), öùôïãñáößæïíôáé, êñáôþíôáò ôá âñáâåßá ôïõò, óôçí ôåëåôÞ áðïíïìÞò ôïõ Âñáâåßïõ ÅéñÞíçò Âåóôöáëßáò óôï äçìáñ÷åßï ôçò ðüëçò Ìßíóôåñ (Munster) óôç Ãåñìáíßá, ôï ÓÜââáôï 28 Áõãïýóôïõ 2021. ÁÐÅ-ÌÐÅ/ÃÑÁÖÅÉÏ ÔÕÐÏÕ ÓÕÑÉÆÁ- ÐÓ/STR


    «Στόχος της Συμφωνίας των Πρεσπών ήταν να ριζώσει βαθειά στις συνειδήσεις των λαών μας και στις σχέσεις των χωρών μας», ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας κατά την τελετή ανάληψης του βραβείου Βεστφαλίας, από κοινού με τον πρωθυπουργό της Βόρειας Μακεδονίας, Ζόραν Ζάεφ.

    «Η Συμφωνία των Πρεσπών μπορεί να συνεισφέρει σημαντικά σε ένα νέο ευρωπαϊκό και παγκόσμιο όραμα, ως μοντέλο για την ειρηνική επίλυση των διαφορών με προστασία των εθνικών συμφερόντων και οικοδόμηση εμπιστοσύνης και συνεργασίας ακόμη και στις πιο δύσκολες στιγμές», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας.

    Αναφερόμενος στην προετοιμασία της Συμφωνίας σημείωσε: «Θέλαμε μια Συμφωνία υπό τον ΟΗΕ  που θα άντεχε και δεν θα κατέρρεε απέναντι στην πρώτη δυσκολία. Μια Συμφωνία που δεν θα έλυνε μόνο τις διαφορές μας, αλλά θα μας έδενε σε μια νέα στρατηγική εταιρική σχέση για να αντιμετωπίσουμε μαζί προκλήσεις και να αξιοποιήσουμε μαζί ευκαιρίες».

     

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

    Δημοσκόπηση GPO: 10 μονάδες μπροστά η ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ



    ΣΧΟΛΙΑ