• Πολιτική

    Δημοσκόπηση GPO: 10 μονάδες μπροστά η ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ

    • NewsRoom
    Δημοσκόπηση GPO: 10 μονάδες μπροστά η ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ

    Δημοσκόπηση GPO: 10 μονάδες μπροστά η ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ


    Κυριαρχία της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ δείχνει η νέα δημοσκόπηση της GPO για τα Νέα, την πρώτη μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές.

    Σύμφωνα με το γκάλοπ της GPO για την εφημερίδα Τα Νέα στην δυναμική της κυβέρνησης εμφανίζονται για πρώτη φορά «ρωγμές» οι οποίες φτάνουν το 2%, την ίδια ώρα ωστόσο, που η αξιωματική αντιπολίτευση αλλά και τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης δεν εμφανίζουν οφέλη, αντιθέτως παραμένουν στάσιμα στα ποσοστά τους.

    Συγκεκριμένα σύμφωνα με την δημοσκόπηση, όσον αφορά στην πρόθεση ψήφου, η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 34,5% έναντι 24,4% του ΣΥΡΙΖΑ. Στην αντίστοιχη έρευνα του Ιουνίου, τα δύο κόμματα συγκέντρωναν 36,5% και 24,1% αντίστοιχα.

    Ειδικότερα, σύμφωνα με την πρόθεση ψήφου στη δημοσκόπηση της GPO, τα κόμματα συγκεντρώνουν τα εξής ποσοστά:

    ΝΔ 34,5%

    ΣΥΡΙΖΑ 24,4%

    ΚΙΝΑΛ 6,4%

    ΚΚΕ 6%

    Ελληνική Λύση 4,1%

    ΜΕΡΑ 25 3%

    Αναφορικά με τους πολιτικούς αρχηγούς τώρα, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, συνεχίζει να διατηρεί την πρωτοκαθεδρία στην προτίμηση των πολιτών αφού συγκεντρώνει 49,8% θετικές γνώμες έναντι 31,6% του Αλέξη Τσίπρα, 27,8% του Δημήτρη Κουτσούμπα, 25,7% της Φώφης Γεννηματά, 16,1% του Γιάνη Βαρουφάκη και 11,8% του Κυριάκου Βελόπουλου.

    Αναφορικά με τις πυρκαγιές, οι πολίτες προσάπτουν ευθύνες και στον Πρωθυπουργό, για αστοχίες στο συντονιστικό έργο, αφού συνολικά το 49,4% (ναι και μάλλον ναι) πιστεύει πως ο πρωθυπουργός αναμένεται να προχωρήσει σε ανασχηματισμό της κυβέρνησης έναντι του 35,9% που δεν διαβλέπει επερχόμενες αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα.

    Διαβάστε επίσης

    GPO: Στις 12 μονάδες η διαφορά ΝΔ από ΣΥΡΙΖΑ – Ποιοι υπουργοί ξεχωρίζουν

     



    ΣΧΟΛΙΑ