• Πολιτική

    Το τελευταίο αντίο στον Κάρολο Παπούλια με τιμές αρχηγού κράτους

    • NewsRoom
    Το τελευταίο αντίο στον Κάρολο Παπούλια με τιμές αρχηγού κράτους

    Η Εξόδιος Ακολουθία του Κάρολου Παπούλια


    Σήμερα,  πραγματοποιείται η εξόδιος ακολουθία του Κάρολου Παπούλια στον Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνα, στο Παγκράτι. Ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας έφυγε από την ζωή το πρωί της Κυριακής (26/12), σε ηλικία 92 ετών.

    Λόγω των υγειονομικών μέτρων, η ταφή του Κάρολου Παπούλια θα τελεστεί σε στενό οικογενειακό κύκλο αύριο, Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2021, στον γενέθλιο τόπο του, στο νησί των Ιωαννίνων.

    Θα εκφωνήσει επικήδειο λόγο η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, αλλά και ένας στενός συνεργάτης του.

    Ποιοι έδωσαν το παρών στο τελευταίο αντίο

    Η εξόδιος ακολουθία,  που πραγματοποιείται στο Παγκράτι, παρουσία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξη Τσίπρα, του προέδρου του Κινήματος Αλλαγής, Νίκου Ανδρουλάκη, αλλά και πλήθος κόσμου, προκειμένου να αποτίσουν φόρο τιμής σε έναν πολιτικό άνδρα σπάνιου ήθους και πνευματικής καλλιέργειας, που παρέμεινε διαχρονικά μετριοπαθής και ρεαλιστής, χωρίς, ωστόσο, να στερείται αγωνιστικότητας και αυταπάρνησης, ιδίως σε κρίσιμες στιγμές για την πατρίδα.

    Κυριάκος Μητσοτάκης

    Λίγο πριν τις 12:30 η σορός του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας έφτασε στον ιερό ναό. Το φέρετρό του ήταν καλυμμένο με την ελληνική σημαία.

    Από τους πρώτους που έφτασαν στην εκκλησία ήταν ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος, ο πρώην πρωθυπουργός κ. Κώστας Καραμανλής, και ο Γ.Γ. του ΚΚΕ κ. Δημήτρης Κουτσούμπας.

    Λίγη ώρα αργότερα προσήλθαν στον Ιερό Ναό  ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο, ο Αλέξης Τσίπρας, ο Κώστας Μπακογιάννης και η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

    Η συνολική εθνική προσφορά του Κάρολου Παπούλια, αλλά και το προσωπικό του παράδειγμα πολιτικής νηφαλιότητας στα σχεδόν σαράντα χρόνια ενεργούς παρουσίας του στην κεντρική πολιτική σκηνή αποτυπώθηκαν στην απόφαση της κυβέρνησης να αποδοθούν τιμές που προσήκουν σε Αρχηγό Κράτους αμέσως μετά την γνωστοποίηση του θανάτου του, κηρύσσοντας τριήμερο εθνικό πένθος, ενώ οι σημαίες κυματίζουν μεσίστιες σε όλα τα δημόσια κτίρια της χώρας.

    Διαβάστε επίσης:



    ΣΧΟΛΙΑ