Πολιτική

Από Πέμπτη πρωί τα νέα μέτρα

  • NewsRoom
Ο Θάνος Πλεύρης

Ο Θάνος Πλεύρης


Στις 3 θα γίνει η ανακοίνωση των μέτρων, που θα τεθούν σε ισχύ από τις 6 το πρωί της Πέμπτης 30 Δεκεμβρίου. Τις ανακοινώσεις θα κάνει ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

Η σύσκεψη της επιτροπής του υπουργείου Υγείας θα ξεκινήσει στη 1 το μεσημέρι και όχι στις 12.

Λίγο νωρίτερα ολοκληρώθηκε η σύσκεψη του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, με τον Σωτήρη Τσιόδρα, τον υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη, και στελέχη του υπουργείου.

Η κατεύθυνση της κυβέρνησης είναι να έρθουν νωρίτερα τα μέτρα λόγω της Όμικρον. Κυβερνητικά στελέχη επισημαίνουν ότι το σύστημα υγείας αντέχει, η πανδημία είναι δυναμικό φαινόμενο, ενώ με τα μέτρα που είναι σε εξέλιξη «σώσαμε τα Χριστούγεννα».

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα μέτρα προβλέπουν ότι από τις 30 Δεκεμβρίου τα κέντρα διασκέδασης θα λειτουργούν ως τις 12 τα μεσάνυχτα.

Ειδικά για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, φαίνεται ότι θα δοθεί παράταση στο ωράριο λειτουργίας της εστίασης, μέχρι τις 2 τα ξημερώματα.

Τα μέτρα από Πέμπτη 30 Ιανουαρίου

Τα μέτρα που έχουν ήδη αποφασισθεί και επρόκειτο να εφαρμοσθούν από τις 3/1, θα ξεκινήσουν από αύριο Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου πιθανόν με κάποιες προσαρμογές.

Τα μέτρα αυτά είναι:

  • Υποχρεωτική χρήση μάσκας FFP2/KN95 ή διπλή μάσκα σε σούπερ μάρκετ και στα μέσα μαζικής μεταφοράς καθώς επίσης και στους εργαζόμενους στην εστίαση.
  • Σύσταση για διπλή μάσκα ή υψηλής προστασίας όπου υπάρχει συγχρωτισμός.
  • Οι χώροι διασκέδασης/εστίασης θα έχουν ωράριο έως τις 24:00, ενώ στα τραπέζια θα επιτρέπονται έως έξι άτομα.
  • Δεν θα επιτρέπονται όρθιοι πελάτες. Η μουσική θα διακόπτεται όταν δεν θα τηρούνται οι περιορισμοί.
  • Στα γήπεδα θα υπάρχει περιορισμός 10% με ανώτατο όριο τα 1.000 άτομα.
  • Τηλεργασία τόσο σε δημόσιο όσο και σε ιδιωτικό τομέα έως το 50%. Θα υπάρχει κυλιόμενο ωράριο.
  • Στις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και χρόνιων πασχόντων, επισκεπτήριο με PCR 48 ωρών και αυστηροποίηση επισκεπτηρίων στα νοσοκομεία.
  • Aναμένεται επίσης να εκδοθούν ειδικές και σαφείς συστάσεις για τις συγκεντρώσεις στο σπίτι την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.

Διαβάστε ακόμη:

Οικονόμου: Ενδεχομένως αυστηρότερα τα μέτρα που θα ανακοινώσει ο Θάνος Πλεύρης

Πιο μπροστά και πιο αυστηρά τα μέτρα που ανακοινώνονται σήμερα – Το μεσημέρι συνεδριάζει η επιτροπήΣΧΟΛΙΑ