• Πολιτική

    Το Πανεπιστήμιο Πειραιά διαψεύδει τον Τσίπρα για τον Κώστα Κατσαφάδο

    Τσίπρας

    Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Αλέξης Τσίπρας


    Στην διάψευση των όσων ισχυρίστηκε από το βήμα της Βουλή ο Αλέξης Τσίπρας σχετικά με δήθεν εμπλοκή του υφυπουργού Ναυτιλίας Κώστα Κατσαφάδου σε επεισόδια στο Πανεπιστήμιο Πειραιά, την εποχή που ήταν φοιτητής, προχώρησε ο Πρύτανης του ιδρύματος.

    Ο Αλέξης Τσίπρας υποστήριξε κατά την ομιλία του ότι ο κ. Κατσαφάδος συμμετείχε σε επεισόδια που είχαν ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό και νοσηλεία του τότε πρύτανη του πανεπιστημίου.

    Ωστόσο, ο νυν πρύτανης του Πανεπιστημίου Πειραιά, σε ανακοίνωσή του, ήρθε να βάλει τα πράγματα στη θέση τους, αποκαλύπτοντας τις ανακρίβειες του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ. Ειδικότερα, σε ανακοίνωση που εξέδωσε, ο κ. Άγγελος Κότιος, ο οποίος υπήρξε αυτόπτης μάρτυρας των γεγονότων, αναφέρει:

    «Προς αποκατάσταση της αλήθειας και με αφορμή δημοσιεύματα και επαναλαμβανόμενες δημόσιες τοποθετήσεις περί δήθεν εμπλοκής του Υφυπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Κωνσταντίνου Κατσαφάδου σε επεισόδιο κατά πρώην Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πειραιώς, απερίφραστα δηλώνω ως σημερινός Πρύτανης του Ιδρύματος και ως αυτόπτης μάρτυρας του περιστατικού, ότι ο κ. Κατσαφάδος, όχι μόνο δεν μετείχε, αλλά δεν βρισκόταν καν στο χώρο, τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή. Πρόκειται δε για περιστατικό, για το οποίο όλοι οι φερόμενοι ως εμπλεκόμενοι φοιτητές, αθωώθηκαν πανηγυρικά από την Ελληνική Δικαιοσύνη».

    Η τοποθέτηση του Αλέξη Τσίπρα προκάλεσε την αντίδραση του υφυπουργού Κώστα Κατσαφάδου, ο οποίος παρουσιάζοντας και την δικαστική απόφαση και την ανακοίνωση του πρύτανη κατηγορεί τον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ για ωμά ψέμματα.

    Από την πλευρά του, πάντως, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, επιχείρησε να υπερασπιστεί τον έκθετο αρχηγό του, υποστηρίζοντας πως η αθωωτική απόφαση των δικαστηρίων «δεν έχει σχέση».

    Κάτι που προκάλεσε την αντίδραση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ, Γιάννη Βρούτση, ο οποίος επιτέθηκε στον κ. Σκουρλέτη. «Μα είναι δυνατόν να λέτε δεν έχει σημασία μια δικαστική απόφαση που αθωώνει έναν άνθρωπο. Και τι έχει σημασία; Η δική σας «δικαστική απόφαση»; Ντροπή» ανταπάντησε ο κ. Βρούτσης.



    ΣΧΟΛΙΑ