ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και το μέλλον μιας γοητευτικής μετοχής, ο ενθουσιασμός της Λάτση, το colpo grosso Σιάμισιη, οι σχέσεις Μητσοτάκη – Μπακογιάννη, η πρέσβης και τα dick pics και ένα hot quiz με τον famous βουλευτή και την πλατινομαλλούσα
Αυτοοργάνωση. Πρόκειται για μια λέξη που ακούγεται καιρό στη Χαριλάου Τρικούπη και αποτελεί σημαντικό κομμάτι της ανοικοδόμησης των οργανώσεων και της επικοινωνίας με την ευρεία δεξαμενή των 270.000 ψηφοφόρων των εσωκομματικών εκλογών του Δεκεμβρίου.
Επί της ουσίας, το εγχείρημα θα απευθύνεται σε «δίκτυα πολιτών» που κινούνται εκτός κομματικών τειχών, δηλαδή σε μη μέλη που θα επιθυμούν συλλογικά (π.χ. ανά δήμο ή περιοχή) να συμμετάσχουν ευρύτερα στις κομματικές διεργασίες.
Στόχος δεν είναι μόνο η «αναθέρμανση» της βάσης έως το συνέδριο, που θα γίνει τελικά στις 22 Μαϊου, αλλά να εξελιχθούν σε «μόνιμη υποστηρικτική δομή», που θα λειτουργεί παράλληλα με το κόμμα.
Το σχετικό κάλεσμα έκανε ο Νίκος Ανδρουλάκης σήμερα (Κυριακή) στην ομιλία του στην Κεντρική Επιτροπή του ΚΙΝΑΛ, ενώ το πρότζεκτ παρουσίασε ο επικεφαλής της αρμόδιας επιτροπής, Απόστολος Πάνας. Τα πρόσωπα που θα τον πλαισιώσουν θα ανακοινωθούν τις προσεχείς ημέρες, όμως σύμφωνα με τις πληροφορίες, προδιαγράφεται συμμετοχή όλων των εσωκομματικών τάσεων με κάποιους υποψηφίους για την ηγεσία (Παύλος Χρηστίδης, Παύλος Γερουλάνος), τον γραμματέα Μανώλη Χριστοδουλάκη, αλλά και στελέχη από το Λοβερδικό και το Παπανδρεϊκό στρατόπεδο των πρόσφατων εκλογών. Κεντρικό ρόλο στο συνολικό εγχείρημα της ανασυγκρότησης διατηρούν οι δύο στενότεροι συνεργάτες του Νίκου Ανδρουλάκη, Ανδρέας Σπυρόπουλος και Στέφανος Ξεκαλάκης.
Κρίκο της παραπάνω αλυσίδας αποτελεί και η πλατφόρμα για το Ψηφιακό Κόμμα που παρουσιάστηκε στην Κεντρική Επιτροπή από το δημιουργό της, Γιώργο Καραμανώλη και εγκρίθηκε πανηγυρικά. Πρόκειται για μια πλατφόρμα «αλληλεπίδρασης και απευθείας επικοινωνίας» με το κόμμα, στην οποία θα δίνεται η δυνατότητα, έπειτα από εγγραφή και αποστολή κωδικών, για παρεμβάσεις, προτάσεις, συμμετοχή εξ αποστάσεως σε κομματικές εκδηλώσεις, ακόμη και εσωτερικά δημοψηφίσματα.
Όπως αναφέρει σχετικό ενημερωτικό σημείωμα του ΚΙΝΑΛ (ΠΑΣΟΚ), «θα ανήκει σε όλους τους πολίτες και τα μέλη, θα δίνει ρόλο και λόγο στην κοινωνία. Η φωνή όλων των πολιτών και των αποδήμων ανεξαρτήτως ηλικίας, μορφωτικού επιπέδου ή γεωγραφικής τοποθεσίας μέσω του διαδικτύου θα ακούγεται στη βουλή, στις πόλεις και στους χώρους δράσης, που έχει παρουσία το ΚΙΝΑΛ και θα υποστηρίξει στην πράξη την αυτοοργάνωση του κόμματος».
Με αυτό το ψηφιακό εργαλείο, η παράταξη θα εφαρμόζει άμεσα πρακτικές συμμετοχικής διακυβέρνησης χωρίς αποκλεισμούς, επισημαίνεται και τίθενται συγκεκριμένοι στόχοι:
• Ανοικτός διάλογος για όλους τους πολίτες, οι οποίοι θα μπορούν να συμμετέχουν στην επεξεργασία για την ανάδειξη προτάσεων σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο για όλα τα θέματα ενδιαφέροντός τους, όπως η τοπική οικονομική ανάπτυξη, η εργασία, η εκπαίδευση, η παιδεία, η υγεία, η ενέργεια, η μετά-Covid εποχή και το περιβάλλον. Οι προτάσεις των πολιτών θα αξιοποιούνται στις πολιτικές παρεμβάσεις του κόμματος.
• Ανοιχτές online φυσικές και υβριδικές εκδηλώσεις. Θα προγραμματίζονται πολιτικά εργαστήρια ανοιχτά σε όλους τους πολίτες και θα δίνεται η δυνατότητα διοργάνωσης της δικής τους εκδήλωσης.
• Εγγραφή μελών και ψηφιακές οργανώσεις. Τα μέλη θα έχουν πρόσβαση σε μια σειρά από δυνατότητες άμεσης επικοινωνίας και συνδιαμόρφωσης θέσεων. Μπορούν να δημιουργούνται δίκτυα με στελέχη με τα ίδια ενδιαφέροντα σε όλη την Ελλάδα.
• Κέντρο υποστήριξης μελών και φίλων του ΚΙΝΑΛ / Ανάπτυξη ψηφιακών δεξιοτήτων. Αυτό θα είναι το ψηφιακό «ΚΕΠ» του κόμματος.
Διαβάστε επίσης
Ανδρουλάκης: Στόχος μας να ανατρέψουμε το δικομματισμό ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ
Ανδρουλάκης: Το κόστος της ενεργειακής κρίσης είναι άδικο να το πληρώσουν μόνο οι πολίτες