• Πολιτική

    Το νέο φονικό όπλο των Τούρκων είναι ένα… σαλάχι

    • NewsRoom


    Το οπλοστάσιό της ενισχύει η Τουρκία αυτή τη φορά με ένα καινοτόμο όπλο που δεν είναι άλλο από ένα εντυπωσιακό υποβρύχιο drone. Η εταιρεία Abayraklar Savunma πρόσφατα ανακοίνωσε την κατασκευή μιας υποβρύχιας κινητής νάρκης η οποία μπορεί να ανατινάξει πολεμικά πλοία και έχει τη μορφή… σαλαχιού.

    Μοιάζει λοιπόν, με θαλάσσιο πλάσμα τόσο στην κίνηση και στην όψη και είναι φτιαγμένο από αλουμίνιο και τιτάνιο, ενώ είναι καλυμμένο με σιλικόνη. Δυο κάμερες είναι τοποθετημένες στην θέση των ματιών. Το drone αυτό μπορεί να κινείται με ταχύτητα 5,5 κόμβων και έχει αυτονομία 12 ωρών. Οι ηλεκτρομαγνήτες με τους οποίους είναι εφοδιασμένο μπορούν να το μετατρέψουν σε νάρκη και να ανατινάξει ένα εχθρικό σκάφος με μια απλή εντολή.

    Σύμφωνα με την Daily Sabah, το συγκεκριμένο «όπλο» εκτός από επιθετικό μπορεί να λειτουργήσει και ως κατασκοπευτικό. Μπορεί να στέλνει πληροφορίες μέσω κρυπτογραφημένων ακουστικών κυμάτων σαν αυτά που χρησιμοποιούν τα δελφίνια και οι φάλαινες για να επικοινωνήσουν.  Όταν δεν είναι σε αποστολή μπορεί να «κοιμάται» στον βυθό. Μπορεί επίσης να αυτοπροστατεύεται από μεγάλα ψάρια με ειδοποιήσεις που δέχεται όταν το πλησιάζουν.

    Το συγκεκριμένο υπερόπλο, κατασκευάστηκε από την εταιρεία σε συνεργασία με το Πολυτεχνείο του Καραντενίζ στην Τραπεζούντα μέσα σε δυο χρόνια.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Π.Καμμένος: Επιθυμούμε την ειρήνη και θα κάνουμε τα πάντα για να τη διαφυλάξουμε

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τι πραγματικά εννοεί ο Ερντογάν όταν λέει ότι θέλει ειρήνη με την Ελλάδα

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Σύμβουλος Ερντογάν: Kατεβάσαμε όλες τις ελληνικές σημαίες από τις βραχονησίδες (video)



    ΣΧΟΛΙΑ