• Πολιτική

    Το «κεφάλι» του πρώην γενικού προξένου της Ελλάδος στη Σμύρνη ζητά η Παπασπύρου

    παπασπυρου

    Μαρία Παπασπύρου


    Την οριστική απόλυση του πρώην γενικού πρόξενου της Ελλάδος στη Σμύρνη ζητά η γενική επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης Μαρία Παπασπύρου, με αιτημα της στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

    Η κα Παπασπύρου θεωρεί ότι έπρεπε να επιβληθεί αυστηρότερη πειθαρχική ποινή στον πρώην πρόξενο και όχι αυτή του υποβιβασμού κατά δύο βαθμούς που του επιβλήθηκε.
    Ο πρώην γενικός πρόξενος της Ελλάδος στη Σμύρνη από το ανώτατο πειθαρχικό συμβούλιο του υπουργείου Εξωτερικών κρίθηκε ένοχος για τα παραπτώματα της παράβασης υπαλληλικού καθήκοντος, της αναξιοπρεπούς συμπεριφορας εντός και εκτός υπηρεσίας, της αμέλειας ή ατελούς εκπλήρωσης υπηρεσιακού καθήκοντος και της συμπεριφοράς ασυμβίβαστης με την αξιοπρεπή εκπροσώπηση της χώρας.

    Αιτία το έλλειμμα 151.000 τουρκικών λιρών που φέρεται να καταγραφόταν στο πρωτόκολλο παράδοσης και παραλαβής. εμφανιζόταν. Ο πρόξενος εξόφλησε μέρος του ποσού, αφήνοντας υπόλοιπο 34.456 λίρες. Ο οικονομικός και διαχειριστικός έλεγχος από το Προξενείο της Σμύρνης του χρέωσε κακοδιαχείριση.

    Στην προσφυγή στο ΣτΕ, η Μαρία Παπασπύρου, υποστηρίζει ότι η πειθαρχική ποινή που του επιβλήθηκε είναι δυσανάλογα επιεικής και ζητά να του επιβληθεί η ποινή της οριστικής απόλυσης ή οποιαδήποτε άλλη δυσμενέστερη.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΣτΕ: Δεκτή η αίτηση από το Οικουμενικό Πατριαρχείο για το ναό του Αγ. Γεωργίου

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Προφυλακιστέος ο εργολάβος για τη δολοφονία του φαρμακοποιού

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Απαλλαγή Μ.Καρχιμάκη για το σχέδιο Πυθία



    ΣΧΟΛΙΑ