• Πολιτική

    Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη – Μέρκελ για το προσφυγικό

    • NewsRoom

    Η κ. Μέρκελ και ο κ. Μητσοτάκης σε παλαιότερη συνάντηση


    Το προσφυγικό και τρέχοντα ευρωπαϊκά θέματα ήταν τα θέματα που συζήτησε σήμερα το πρωί ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με την Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, σε προγραμματισμένη τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν, όπως ανέφεραν πηγές από το Μέγαρο Μαξίμου.
    Η κυβέρνηση έχει χαρακτηρίσει το προσφυγικό «εθνικό ζήτημα» και πρόσφατα παρουσίασε σχέδιο δύο αξόνων για την αντιμετώπιση της κρίσης. «Με σχέδιο, σοβαρότητα και αποφασιστικότητα, δεν πρόκειται να αφήσουμε τα νησιά και τους ακρίτες μας να σηκώσουν μόνοι τους όλο αυτό το βάρος. Οι Έλληνες, όλοι μαζί, θα αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα, με αλληλεγγύη στο εσωτερικό της χώρας και αποφασιστικότητα στη φύλαξη των συνόρων μας» είχε δηλώσει σχετικά ο κ. Πέτσας.
    Η κυβέρνηση σκοπεύει να αντιμετωπίσει το πρόβλημα σε δύο άξονες:
    1. Τίθενται συγκεκριμένα όρια στον αριθμό των προσώπων που θα μεταφερθούν σε κάθε περιοχή της ηπειρωτικής χώρας. Σε καμιά περίπτωση δεν θα είναι πάνω από 1% του πληθυσμού ανά περιφέρεια.
    2. Ενισχύονται οι υποδομές και οι υπηρεσίες στις τοπικές κοινωνίες, ώστε να αντιμετωπίσουν τις ανάγκες της έκτακτης φιλοξενίας.
    Πριν από λίγες ημέρες πέρασε από την Βουλή το νομοσχέδιο για την παροχή ασύλου. Με βάση όσα είχε πει στην Βουλή ο πρωθυπουργός ο νέος νόμος, με αυστηρότερες προβλέψεις για την απονομή ασύλου συμβάλλει «στον αναγκαίο διαχωρισμό μεταξύ προσφύγων και μεταναστών». «Όσοι το δικαιούνται θα παραμένουν εδώ, σε ανθρώπινες συνθήκες» είχε πει.



    ΣΧΟΛΙΑ