• Πολιτική

    Αγωνία για την επίσκεψη Ερντογάν στη Θράκη – Τι περιλαμβάνει το σημερινό πρόγραμμα

    • NewsRoom


    Τη Θράκη επισκέπτεται σήμερα ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Εμινέ και τα μέλη της αποστολής της τουρκικής κυβέρνησης.

    Ο κ. Ερντογάν αναμένεται να φτάσει στις 11.15 το πρωί στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης, όπου εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης θα τον υποδεχτούν ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος και ο υφυπουργός Γιάννης Αμανατίδης.

    Φιέστα στη Θράκη για την υποδοχή του Τούρκου προέδρου

    Το τουρκικό προξενείο της Κομοτηνής έχει οργανώσει φιέστα υποδοχής στις 12 το μεσημέρι στο τζαμί Κιρ Μαχαλά, ευελπιστώντας να δώσουν το «παρών» έως 15.000 μειονοτικοί.

    Την ίδια ώρα υπάρχουν πληροφορίες για… εισαγόμενους κλακαδόρους που θα έρθουν στην Κομοτηνή με λεωφορεία από την Τουρκία, γεγονός που αν επαληθευτεί θα μεγενθύνει τη φιέστα.

    Και όλα αυτά ενώ είναι διάχυτος ο φόβος μήπως υπάρξουν ακραία στοιχεία που εμφανιστούν με πανό ή φωνάζουν συνθήματα αλυτρωτικού περιοχομένου.

    Αναλυτικά το σημερινό πρόγραμμα στη Θράκη 

    • 11:15

    Άφιξη του Προέδρου της Δημοκρατίας της Τουρκίας κ. Recep Tayyip Erdoğanκαι της συζύγου του, καθώς και της συνοδεύουσας αντιπροσωπείας στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης «Δημόκριτος».
    Υποδοχή από τον Αναπληρωτή Υπουργό Εξωτερικών κ. Γεώργιο Κατρούγκαλο και τον Υφυπουργό Εξωτερικών κ. Ιωάννη Αμανατίδη, εκ μέρους της Ελληνικής Κυβέρνησης.

    • 12:10

    Αφιξη στην Κομοτηνή. Επίσκεψη στο «Kirmahalle Cammi» από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας της Τουρκίας κ. Recep Tayyip Erdoğan.

    • 13:30-15:00

    Γεύμα στο ξενοδοχείο «Chris and Eve Mansion».

    • 16:00

    Αναχώρηση του Προέδρου της Δημοκρατίας της Τουρκίας κ. Recep TayyipErdoğan και της συζύγου του, καθώς και της συνοδεύουσας αντιπροσωπείας, με ειδική πτήση.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Προεδρικό μέγαρο: Σε φιλικό κλίμα μετά την πρωινή «θύελλα» το δείπνο προς τιμή του Ερντογάν

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Γεμάτες «χαμόγελα» και «καρφιά» οι κοινές δηλώσεις Τσίπρα-Ερντογάν

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Μητσοτάκης: Οι Ελληνοτουρκικές σχέσεις χρειάζονται αλληλοσεβασμό, όχι αθεμελίωτες αξιώσεις



    ΣΧΟΛΙΑ