• Πολιτική

    The wise man: Ποια δουλειά πήρε ο Γ. Ματζουράνης από μεγάλη τράπεζα; Ο Σεριάτος ξανά στις διαφημιστικές business 

    • The Wiseman
    the wise man

    the wise man


    Γιάννης Ματζουράνης. Δικηγόρος
    Γιάννης Ματζουράνης. Δικηγόρος

    Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο Γιάννης Ματζουράνης είναι ένας πολύ ικανός ποινικολόγος. Το τελευταίο χρονικό διάστημα λέγεται ότι οι δουλειές του από ιδιώτες έχουν πολλαπλασιαστεί. Η στήλη πληροφορείται έχει αναλάβει εφοπλιστή ενώ προ ημερών εξήλθε από το στρατηγείο μεγάλης τράπεζας εμφανώς ικανοποιημένος. Όσοι τον ξέρουν είπαν ότι ανέλαβε κάποια δουλειά. Not bad για τον έμπειρο νομικό.

    Ο Μάκης 

    Θυμόσαστε τον Γεράσιμο (Μάκη για τους φίλους) Σεριάτο τον εθνικό διαφημιστή επί ΠΑΣΟΚ που σάρωνε τις κρατικές διαφημίσεις και ΔΕΚΟ; Πρώτα με την Ashley & Holmes και μετά με την Le Spot και την πολυεθνική McCann ….Τον κολλητό του Μαρτιγόπουλου και του Τριανταφυλλόπουλου του Μάκη; Που είχε και εταιρεία ακινήτων με τη σύζυγο του Μάκη; Που έκανε τον Γρηγόρη Τσιμογιάννη τον πρώην συνεταίρο του να τρέχει και να μην φθάνει και να μην θέλει να ακούσει ούτε το όνομά του;

    Στον άνθρωπο, λοιπόν που λόγω χρεών τον είχαν συλλάβει, τώρα του βγάζουν σπιτάκι του στη Μύκονο στον πλειστηριασμό. Είναι στον Πάνορμο και έχει και μια μικρή πισίνα. Χρωστάει ακόμα ο καημένος στις τράπεζες. Όπως μου λένε με 200 χιλιάρικα το σπίτι οι τράπεζες το πουλάνε. Πάντως ο Μάκης δεν το βάζει κάτω αφού έχει εμφανιστεί στην πιάτσα με μια εταιρεία AWG Tag Διαφημιστική στο Χαλάνδρι.

    illustrate the wise manΗ αναβάθμιση των F 16 και οι λεπτομέρειες της όποιας συμφωνίας

    Σήμερα είπαμε να ασχοληθούμε λίγο και με αμυντικές δαπάνες. Ο Πάνος, ο υπουργός πάει ΗΠΑ τις επόμενες ημέρες. Δεν ξέρω εάν θα δει τον πλανητάρχη, αφού έχει πρόσβαση μέσω του Παπαδόπουλου (σιγά μην το δει), αλλά όλο και κάτι του χαρτοφυλακίου του θα κουβεντιάσει.

    Όπως μάλιστα πληροφορείται η στήλη ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες είναι οι εξελίξεις στο χώρο των εξοπλιστικών προγραμμάτων. Παίζει το  θέμα της αναβάθμισης των  F 16, ένα πολύ σημαντικό θέμα και το είναι πιθανό να αναλάβει την αναβάθμισή τους η αμερικανική εταιρεία Lockheed Martins.

    Το  ερώτημα βέβαια που τίθεται και θα πρέπει να μας απασχολεί είναι οι λεπτομέρειες της ανάθεσης αν και όταν συμβεί. Εάν δηλαδή στο πλαίσια της συμφωνίας να υπάρχουν απλά κάποια αντισταθμιστικά ωφελήματα ή θα χρησιμοποιηθεί η λεγόμενη εγχώρια προστιθέμενη αξία (ΕΠΑ) όπως γινόταν και με παλιότερες συμβάσεις;

    Στην περίπτωση αυτή, τα οφέλη θα είναι ίσως περισσότερα για τη χώρα μας όπως πληροφορείται η στήλη καθώς με τον τρόπο αυτό θα προκύψει δουλειά και για την εγχώρια αγορά των εταιρειών αμυντικού υλικού.

    Αυτό σημαίνει εργασίες, έσοδα περισσότερα για το ελληνικό Δημόσιο και ένα θετικό σοκ για τις εταιρείες αμυντικού υλικού οι οποίες κακά τα ψέματα δεν διάγουν και τις καλύτερες περιόδους. Το θετικό στην συγκεκριμένη περίοδο είναι πως πλέον έχει γίνει ένα ξεσκαρτάρισμα σοβαρό στο χώρο του αμυντικού υλικού. Όσες εταιρείες έχουν απομείνει είναι εταιρείες οι οποίες και όραμα έχουν και σοβαρότητα αλλά και τεχνογνωσία και σίγουρα θα μπορούσαν να προσφέρουν αρκετά έσοδα στο ελληνικό Δημόσιο εάν με κάποιο τρόπο τους δινόταν η ευκαιρία.

    ΔΟΛ Σταύρος Ψυχάρης
    Σταύρος Ψυχάρης. Επικεφαλής ΔΟΛ

    Πρώτα ήλθε ο Μουλοπουλος και μετά πήγε στον ανακριτή 

    Η ανακοίνωση  του ΔΟΛ για τον κ. Β. Μουλοπουλο δεν ήλθε ως κεραυνός εν αιθρία. Το απόγευμα της Κυριακής, καρατομήθηκε ο διευθυντής των ΝΕΩΝ Δημήτρης Μητρόπουλος, αφού μια μέρα νωρίτερα είχε προηγηθεί μυστική συνάντηση του Σταύρου Ψυχάρη με τον Βασίλη Μουλόπουλο. Λέγεται ότι νωρίτερα ο εκδότης είχε συναντήσει και κορυφαίο κυβερνητικό παράγοντα που παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις στα ΜΜΕ.

    Από την Κυριακή λοιπόν, φάνηκε ότι η παραίτηση Μητρόπουλου, σχετιζόταν άμεσα με την προσπάθεια που καταβάλει η κυβέρνηση να μεταβιβάσει τις μετοχές του Δ.Ο.Λ. σε φιλικό της επιχειρηματία, με επικρατέστερο (σύμφωνα με πληροφορίες από τραπεζικές πηγές) τον Ιβάν Σαββίδη.

    Η επιστροφή του Βασίλη Μουλόπουλου στον ΔΟΛ ανακοινώθηκε μόλις μια μέρα πριν  την εμφάνιση του Σταύρου Ψυχάρη στον ανακριτή, για το αδίκημα της φοροδιαφυγής ύψους 45 εκατομμυρίων ευρώ, που του έχει καταλογίσει με πόρισμά του το ΚΕΦΟΜΕΠ. Μετά την απολογία του (σήμερα το πρωί) ο Σταύρος Ψυχάρης αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

    Είναι λοιπόν προφανές ότι η αλληλουχία των εξελίξεων, αλλά και η προϊστορία των εμπλεκομένων προσώπων οδηγούν σε ένα λογικό συμπέρασμα: Ο Σταύρος Ψυχάρης δέχεται πλέον να μεταβιβάσει τις μετοχές του ομίλου του που βρίσκονται ενεχυριασμένες στις τράπεζες, σε επενδυτή που ενθαρρύνει η κυβέρνηση να αποκτήσει τον όμιλο. Ίσως η κίνηση αυτή να εκτιμηθεί και από την δικαιοσύνη…

    Στα κάγκελα με την Soukos Robots AEBEE οι εργαζόμενοι στα ΕΑΣ

    Στα κάγκελα στην κυριολεξία έχουν βγει οι εργαζόμενοι των ΕΑΣ Ελευσίνας μετά και την υπογραφή Μνημονίου συνεργασίας με  την εταιρεία Soukos Robots AEBEE. Η εταιρεία σύναψε μνημόνιο συνεργασίας για την καταστροφή πυρομαχικών με τα ΕΑΣ Ελευσίνας με αποτέλεσμα να ξεσπάσει «πόλεμος» στην κυριολεξία. Οι εργαζόμενοι είναι πυρ και μανία με τη διοίκηση των ΕΑΣ και υπογραμμίζουν πως με την πολιτική που ακολουθεί οδηγεί την εταιρεία στο «οριστικό κλείσιμο και στην αδυναμία παραγωγής πυρομαχικών».

    Το τι γίνεται πάντως δεν μπορείτε να το φανταστείτε. Στα υψηλά κλιμάκια των ΕΑΣ κυκλοφορεί η φήμη πως οι εργαζόμενοι αντιδρούν επειδή δεν θέλουν τη συγκεκριμένη εταιρεία αλλά κάποια άλλη. Οι ίδιοι πάντως το αρνούνται.

    Πληροφορίες της στήλης αναφέρουν επίσης πως κυκλοφορεί και μια ανοιχτή επιστολή που αναφέρει συγκεκριμένα πράγματα για ενέργειες της διοίκησης. Το θέμα μοιάζει ζουμερό…

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: The wise man: Οι νεες Business Vodafone – Forthnet. Θα τους βγουν; Τι γίνεται με την Intracom;

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: The Wise Man: Απολύσεις και γκρίνιες στον εφοπλιστικό όμιλο Αγγελικούση

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: The wise man: Ποια εταιρία έχει όλα της τα λεφτά σε τράπεζα στο Παρίσι και οι εξελίξεις στα ΕΛΠΕ



    ΣΧΟΛΙΑ