• Πολιτική

    Τι απαντά το Θεραπευτήριο Σκαραμαγκά σχετικά με τις καταγγελίες γονιών

    • NewsRoom


    Απάντηση στις καταγγελίες που έγιναν για κακομεταχείριση ασθενών στο Θεραπευτήριο Χρόνιων Παθήσεων Δυτικής Αθήνας, αλλά και για έξωσή τους από το κέντρο, έδωσε το ίδιο το Θεραπευτήριο Σκαραμαγκά (πρώην Λοιμωδών).

    Με αφορμή αναφορές που έγιναν σήμερα στον Ραδιοφωνικό Σταθμό «ΘΕΜΑ 104,6» ότι «έγινε έξωση σε άτομα που φιλοξενούνταν στο θεραπευτήριο Σκαραμαγκά γιατί το κτήριο προορίζεται για αξιοποίηση από το ΤΑΙΠΕΔ», το Ταμείο δηλώνει ότι δεν έχει ούτε είχε ποτέ το κτήριο του Θεραπευτηρίου Χρόνιων Παθήσεων Δυτικής Αθήνας (Σκαραμαγκάς) στο χαρτοφυλάκιο του. Το εν λόγω ακίνητο ανήκει στην ΕΤΑΔ με βάση τον Ν 4389/2016.

    Νωρίτερα, το φως της δημοσιότητας είχαν δει καταγγελίες που έκαναν λόγο για  «έξωση»  30 ατόμων με αυτισμό από το θεραπευτήριο Σκαραμαγκά και τη μεταφορά τους σε άλλες ακατάλληλες δομές με κίνδυνο τη ζωή τους. Την καταγγελία έκαναν απελπισμένοι γονείς των οποίων τα παιδιά νοσηλεύονται στο θεραπευτήριο και σύμφωνα με αυτούς οι συνθήκες διαβίωσης είναι πραγματικά άθλιες και επικίνδυνες.

    Τα άτομα αυτά φιλοξενούνταν από το 2009 στο κτήριο του θεραπευτηρίου που είχε χτιστεί ως φοιτητική εστία και είχε προσαρμοστεί στις ειδικές απαιτήσεις των ατόμων αυτών.

    Η πλειονότητα των 30 ατόμων που είχαν παραμείνει στο θεραπευτήριο Σκαραμαγκά μεταφέρθηκε,  στο πρώην Λοιμωδών, στο παράρτημα ΑμεΑ Δυτικής Αττικής, ενώ μια άλλη ομάδα μεταφέρθηκε σε άλλη παρόμοια ακατάλληλη δομή.



    ΣΧΟΛΙΑ