• Πολιτική

    Θρίλερ με τις 151 ψήφους εμπιστοσύνης – Σε ποιους ελπίζει ο Τσίπρας

    • NewsRoom

    Ο Αλέξης Τσίπρας στο Μέγαρο Μαξίμου


    Την ψήφο εμπιστοσύνης της ελληνικής Βουλής ανακοίνωσε ότι θα ζητήσει ο Αλέξης Τσίπρας αμέσως μετά το «διαζύγιο» με τον κυβερνητικό του εταίρο Πάνο Καμμένο. Η κοινοβουλευτική διαδικασία αναμενόταν, μάλιστα, να ανοίξει την Τρίτη και να ολοκληρωθεί το βράδυ της Πέμπτης με την ψηφοφορία, όμως νεώτερες πληροφορίες αναφέρουν ότι η ψηφοφορία θα διεξαχθεί τελικά το βράδυ της Τετάρτης. Πληροφορίες αναφέρουν επίσης ότι το Μαξίμου επιθυμεί μαζί με την ψήφο εμπιστοσύνης να έρθει άμεσα στη Βουλή και η ψήφιση για την Συμφωνία των Πρεσπών.

    Όπως όλα δείχνουν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έστω και οριακά θα καταφέρει να συγκεντρώσει τους 151 βουλευτές για να πάρει την ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή ώστε να αποφύγει τις εκλογές.

    Με τα μέχρι τώρα δεδομένα και λαμβάνοντας υπόψη τα όσα είπε ο Πάνος Καμμένος, οι σίγουροι για να στηρίξουν την Κυβέρνηση είναι οι: Παπαχριστόπουλος, Κουντουρά, Κόκκαλης, Παπακώστα, Ζουράρις και Δανέλλης.

    Ιδιαίτερα κρίσιμη είναι η στάση της κ. Κουντουρά και του κ. Κόκκαλη. Αμφότεροι κρατούν κλειστά τα χαρτιά τους, είναι όμως από εκείνα τα στελέχη που διατηρούν πολύ στενούς δεσμούς με το Μαξίμου.

    Ερωτηματικό υπάρχει και για τους Λυκούδη και Θεοχαρόπουλο, οι οποίοι δύσκολα προς το παρόν θα δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης στην Κυβέρνηση.

    Η κ. Χρυσοβελώνη και ο κ. Κουίκ που έχουν δηλώσει τη στήριξή τους στην κυβέρνηση δεν υπολογίζονται, καθώς δεν είναι βουλευτές, όπως και ο υφυπουργός Υποδομών Ν. Μαυραγάνης.

    Αντίθετα, οι κ.κ. Κόλλια-Τσαρουχά και Κατσίκης έχουν δηλώσει πως θα αποσύρουν και τη στήριξή τους από την κυβέρνηση.

    Για τον απαραίτητο αριθμό των 151, λείπει ένας. Τις περισσότερες πιθανότητες συγκεντρώνει ο κ. Σπ. Δανέλλης, βουλευτής του Ποταμιού. Η στήριξή του στις Πρέσπες είναι δεδομένη, χωρίς να είναι φανατικός υποστηρικτής της κυβέρνησης, το κομβικό ερώτημα σε τέτοιες διαδικασίες δεν είναι μόνο ποιος θα φύγει, αλλά και ποιος θα έρθει. Με αυτό τον τρόπο δηλώνει την έντονη αποστροφή του στην προοπτική ανόδου στην εξουσία της Ν.Δ., κάτι που οδηγεί στο συμπέρασμα πως δεν αποκλείεται να είναι ο 151ος που θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή ζητάει ο Αλέξης Τσίπρας (video)

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Καμμένος: «Όχι» σε ψήφο εμπιστοσύνης-Στηρίζω πρόταση μομφής της ΝΔ με έναν όρο

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Στη Σαγκάη «κρύφτηκε» ο Βασίλης Κόκκαλης των ΑΝΕΛ – Σκέφτεται να μείνει στην κυβέρνηση;



    ΣΧΟΛΙΑ