• Πολιτική

    Καμμένος: «Όχι» σε ψήφο εμπιστοσύνης-Στηρίζω πρόταση μομφής της ΝΔ με έναν όρο

    • NewsRoom

    Ο πρώην υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος


    Απαντήσεις και εξηγήσεις στα κρίσιμα ερωτήματα έδωσε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος, μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό και τη λήξη της συγκυβέρνησης.

    Παρόντες στην συνέντευξη Τύπου είναι οι βουλευτές Μαρία Κόλλια Τσαρουχά, Κώστας Κατσίκης και Κώστας Ζουράρις και ο εξωκοινοβουλευτικός υφυπουργός Μεταφορών Νίκος Μαυραγανης.

    Ο Πάνος Καμμένος τοποθετήθηκε εφ’ όλης της ύλης και απάντησε σε ερωτήσεις δημοσιογράφων προκειμένου να ξεκαθαριστεί το πώς οι δύο συγκυβερνήτες κατέληξαν σε πολιτικό διαζύγιο.

    Λέμε «όχι» στην ψήφο επιστημοσύνης στην κυβέρνηση, ξεκαθάρισε ο Πάνος Καμμένος. «Αν δώσουμε εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση θα είναι σαν να στηρίζουμε τη Συμφωνία των Πρεσπών», ανέφερε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ.

    «Λέμε όχι όσοι μείνουμε, αν δώσουμε ψήφο εμπιστοσύνης, θα είναι σαν να δίνουμε ψήφο εμπιστοσύνης στη Συμφωνία των Πρεσπών. Ο κ. Κόκκαλης αποφάσισε να πάρει το αεροπλάνο και να πάει στην Κίνα. Δεν θα περιμένουμε να μάθουμε τα νέα από την Κίνα. Όποιος ανταλλάξει την κυβερνητική του θέση με την ψήφο εμπιστοσύνης, θα διαγραφεί από τους ΑΝΕΛ».

    «Η πρόταση για ψήφο εμπιστοσύνης θεωρώ τίθεται από υπερευαισθησία του πρωθυπουργού», είπε χαρακτηριστικά.

    Ο Πάνος Καμμένος ζήτησε να ψηφιστεί η Συμφωνία των Πρεσπών από 180 βουλευτές και να γίνει δημοψήφισμα.  «Ζητώ από τον πρωθυπουργό δημοψήφισμα για τη Συμφωνία των Πρεσπών, με μια ακόμη κάλπη δίπλα στην κάλπη των Ευρωεκλογών. Δεν αποτελεί συμφωνία αλλά συνθηκολόγηση», είπε.

    Επίσης ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ τόνισε: «Με πολύ βάρος λέμε όχι σε μια προσπάθεια που κρύβει ψήφο εμπιστοσύνης στη Συμφωνία των Πρεσπών. Αν κάποιοι ανταλλάξουν την κυβερνητική τους θέση με την ψήφο τους θα διαγραφούν». Μάλιστα, άφησε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης αιχμές κατά στελεχών του κόμματος όπως ο Τέρενς Κουίκ, η Έλενα Κουντουρά και ο Βασίλης Κόκκαλης.

    «Είμαστε υπερήφανοι για τη δουλειά της κ. Κουντουρά στο υπουργείο Τουρισμού. Οι ΑΝΕΛ της έδωσαν τη δυνατότητα να γίνει υπουργός και να πετύχει εκεί. Εγώ τον έκανα υπουργό τον κ. Κόκκαλη. Τους υπουργούς προτείνει ο αρχηγός του κόμματος στον πρωθυπουργό. Ελπίζω στην Κίνα να διαβάσει λίγο τη θεωρία του πολέμου και να δει ότι το πιο σημαντικό είναι να είσαι πιστός στις αρχές σου. Αλλιώς σε τρώει ο εχθρός. έκτος αν κάποιος έχει ήδη πουληθεί στον εχθρό και πάει στην Κίνα», είπε με νόημα αναφερόμενος στον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης.

    Επίσης, «πέταξε το γάντι» στον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη, λέγοντας ότι θα υπογράψει πρόταση μομφής της ΝΔ αν ο κ. Μητσοτάκης δεσμευτεί δημοσίως ότι δεν δέχεται για την ΠΓΔΜ ονομασία με τον όρο «Μακεδονία», και ότι δεν θα διαπραγματευτεί τον όρο «Μακεδονία».

    «Αν ο κ. Μητσοτάκης κάνει δημόσια δήλωση ότι δέχεται λύση που δεν περιλαμβάνει τον όρο Μακεδονία, ότι δεν θα το διαπραγματευτεί ποτέ, ότι ακόμη και αν έχει ψηφιστεί η Συμφωνία θα την καταργήσει δια νόμου, του υπογράφω την πρόταση μομφής. Περιμένω να μου φέρει εδώ στο ξενοδοχείο την πρόταση μομφής, με δημόσια δήλωσή του για τα παραπάνω, και του υπογράφω πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Ψήφο εμπιστοσύνης θα ζητήσει άμεσα ο Τσίπρας

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ραγδαίες εξελίξεις: Διαλύεται η συγκυβέρνηση-Αποχωρούν οι ΑΝΕΛ. Καμμένος: Παραιτούμαι

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: To tweet του Π. Καμμένου και Κοινωνία στη Μητρόπολη πριν τη συνάντηση με τον Τσίπρα



    ΣΧΟΛΙΑ