• Πολιτική

    Θρίλερ με τα εγκλωβισμένα παιδιά στην Ταϊλάνδη – Διακόπτεται για 10 ώρες η επιχείρηση διάσωσης (pics)


    Τέσσερα παιδιά που απεγκλωβίστηκαν με ασφάλεια από το πλημμυρισμένο σπήλαιο στην Ταϊλάνδη -πολύ νωρίτερα μάλιστα από το προβλεπόμενο- έχουν ήδη μεταφερθεί σε νοσοκομείο της γειτονικής πόλης Τσιάνγκ Ράι, σύμφωνα με τον επικεφαλής της επιχείρησης διάσωσης.

    Ο ίδιος είπε ότι το πρώτο παιδί βγήκε από το σπήλαιο στις 17:40 τοπική ώρα και πρόσθεσε ότι οι διασώστες χρειάζονται «περίπου 10 ώρες» για να προετοιμαστούν για την επόμενη φάση της επιχείρησης και ότι σε αυτήν συμμετέχουν 90 δύτες- 50 ξένοι και 40 Ταϊλανδοί.

    Οι διασώστες αποφάσισαν να προχωρήσουν σήμερα στην επικίνδυνη αυτή αποστολή υπό τον φόβο για τυχόν άνοδο της στάθμης των υδάτων.

    Ο απεσταλμένος του BBC στην περιοχή, ο Νταν Τζόνσον, μετέδωσε ότι οι γιατροί εξέτασαν το Σάββατο τα παιδιά και κατέληξαν σε μια λίστα με σειρά προτεραιότητας αποφασίζοντας έτσι να βγάλουν έξω πρώτα τα πιο αδύναμα.

    O 14χρονος Μαρκ είναι το πρώτο παιδί που διασώθηκε

    Δεκατρείς ιατρικές ομάδες βρίσκονταν έξω από το σπήλαιο, η καθεμία εξοπλισμένη με το δικό της ελικόπτερο και ασθενοφόρο, ένα για καθένα από τα συνολικά 12 παιδιά και τον προπονητή τους.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Το σκίτσο που συγκλονίζει: Το παγκόσμιο κύπελλο στα παιδιά της Ταϊλάνδης

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κορυφώνεται η αγωνία: Έξι αγόρια απελευθερώθηκαν από το σπήλαιο στην Ταϊλάνδη

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Θρίλερ με την επιχείρηση διάσωσης στην Ταϊλάνδη – Απελευθερώθηκαν τέσσερα αγόρια – Διακόπτεται για 10 ώρες (video)



    ΣΧΟΛΙΑ