• Πολιτική

    Κορυφώνεται η αγωνία: Έξι αγόρια απελευθερώθηκαν από το σπήλαιο στην Ταϊλάνδη


    Έξι αγόρια βγήκαν από το πλημμυρισμένο σπήλαιο στη βόρεια Ταϊλάνδη, όπου παρέμεναν εγκλωβισμένα για περισσότερες από δύο εβδομάδες, όπως δήλωσε σήμερα ένα υψηλόβαθμο μέλος της ιατρικής ομάδας της επιχείρησης διάσωσης.

    Οι αρχές στην επαρχία Τσιανγκ Ράι της βόρειας Ταϊλάνδης ξεκίνησαν την επικίνδυνη αποστολή της ασφαλούς μεταφοράς των 12 αγοριών και του προπονητή τους εκτός σπηλαίου νωρίς σήμερα.

    H επιχείρηση

    Οι δύτες άρχισαν σήμερα στις 10 π.μ. τοπική ώρα (06:00 ώρα Ελλάδας) την  επιχείρηση για τη διάσωση των 12 αγοριών και του προπονητή τους στο ποδόσφαιρο που βρίσκονται παγιδευμένοι σ’ ένα συγκρότημα σπηλαίων στη βόρεια Ταϊλάνδη. Στο σπήλαιο μπήκαν 18 δύτες, 5 Ταϊλανδοί και 13 ξένοι, όπως και 5 μέλη των ειδικών δυνάμεων του Πολεμικού Ναυτικού της Ταϊλάνδης.

    Θα απομακρυνθούν «ένας-ένας» και η λεπτή αυτή επιχείρηση θα διαρκέσει «δύο με τρεις ημέρες», ανακοίνωσε σήμερα η ομάδα που έχει δημιουργηθεί για τη διαχείριση της κρίσης.

    Νωρίτερα, είχε εκκενωθεί η περιοχή γύρω από το σπήλαιο Ταμ Λουάνγκ, καθώς γίνονταν οι τελευταίες προετοιμασίες για την επιχείρηση. Η στιγμή θεωρήθηκε κατάλληλη, παρά τις δυσκολίες και τα εμπόδια που υπάρχουν, καθώς αναμένονται καταιγίδες τις επόμενες ημέρες.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: TΩΡΑ: Σε εξέλιξη η επιχείρηση διάσωσης στην Ταϊλάνδη – Απελευθερώθηκαν έξι αγόρια (video)

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Σοκ στην Αχαΐα: 36χρονη μητέρα τριών παιδιών βρέθηκε κρεμασμένη σε αποθήκη

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Σε ισχύ το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού-Πού θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες



    ΣΧΟΛΙΑ