• Top Stories

    Θύελλα στον ΣΥΡΙΖΑ για Πολάκη – Έκθετος ο Τσίπρας με την ψήφο εμπιστοσύνης

    • NewsRoom


    Σάλος έχει προκληθεί στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ μετά την προσβλητική ανάρτηση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη για την προσωποπαγή θέση που κατέλαβε ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος ως ΑμεΑ. Το θέμα πήρε ανεξέλεγκτες διαστάσεις για το κυβερνών κόμμα, όταν ο πρωθυπουργός προτίμησε να ταυτιστεί με τον υπουργό του απαντώντας ότι θα μετατρέψει την πρόταση δυσπιστίας σε βάρος του Π.Πολάκη που προανήγγειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε πρόταση εμπιστοσύνης.

    Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, η κίνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη να προαναγγείλει πρόταση μομφής αιφνιδίασε τον πρωθυπουργό, ο οποίος δεν θέλησε να αφήσει την πρωτοβουλία των κινήσεων στον αρχηγό της ΝΔ και να μετατοπιστεί η συζήτηση, μέχρι την ψηφοφορία, στο πρόσωπο του αναπληρωτή υπουργού Υγείας. Για τον λόγο αυτό πήρε την απόφαση να προχωρήσει στην κίνηση-στήριξη στον κ. Πολάκη μένοντας όμως εκτεθειμένος τόσο απέναντι στα στελέχη του κόμματος που αποδοκίμασαν τις δηλώσεις Πολάκη, όσο και απέναντι στους αποδέκτες των απαράδεκτων σχολίων του αναπληρωτή υπουργού Υγείας.

    Είχαν προηγηθεί δηλώσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, με τις οποίες φρόντισαν να πάρουν σαφείς αποστάσεις από τις δηλώσεις Πολάκη. Ο Γιάννης Μπαλάφας ζήτησε από τον Παύλο Πολάκη να πάρει πίσω τις αναφορές του στο Facebook, ενώ και ο Στέλιος Κούλογλου δήλωσε ότι η τοποθέτηση Πολάκη είναι λάθος.

    Κυρίως όμως είχε προηγηθεί η ομιλία του Νίκου Φίλη στην Ολομέλεια της Βουλής ότι ο κ. Πολάκης πρέπει να βρει τρόπο να διορθώσει την αστοχία του, και ότι αυτές οι δηλώσεις δεν συμβαδίζουν με την ηθική του κόμματος. Με την προσθήκη από πλευράς του πρώην υπουργού Παιδείας ότι η αναφορά του αυτή εκφράζει το αίσθημα όλης της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.

    Οι δηλώσεις του Παύλου Πολάκη εναντίον του Στέλιου Κυμπουρόπουλου, εκτός της ζημιάς που κάνουν στον ΣΥΡΙΖΑ τόσο μεταξύ των ΑμεΑ και όσο σε μεγάλη μερίδα της κοινής γνώμης, για ακόμη μια φορά δεν αφήνουν χώρο στην επικοινωνιακή πολιτική του Μαξίμου, που βλέπει τα ποσοστά του κόμματος να συρρικνώνονται και την εκλογική μάχη να πλησιάζει όλο και πιο κοντά.

    Το οργισμένο τηλεφώνημα

    Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, πριν από την χθεσινή ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στην Βουλή, υπήρξε ένα οργισμένο τηλεφώνημα του πρωθυπουργού προς τον κ. Πολάκη, με το οποίο του έκανε γνωστή την δυσφορία του για τα «όπλα» με τα οποία εφοδιάζει την αξιωματική αντιπολίτευση πριν από τις ευρωεκλογές.

    Έτσι μπορεί να εξηγηθεί και η προσπάθεια αναδίπλωσης του κ. Πολάκη, ο οποίος προσπάθησε να αμβλύνει τις εντυπώσεις λέγοντας μπροστά στις κάμερες ότι ποτέ δεν αμφισβήτησε την αξία και το κοινωνικό όφελος των ρυθμίσεων υπέρ των ΑΜΕΑ.

    «Εγώ διατύπωσα μία πολιτική κριτική, σε μία δήλωση, η οποία έλεγε κάποια πράγματα από την στιγμή που ορθώς κάνει ο κ. Κυμπουρόπουλος και εκτίθεται στο πολιτικό πεδίο. Το ερώτημα είναι αυτό που διατύπωσα πριν: Αυτά τα θετικά μέτρα άρσης των διακρίσεων, τα θεωρούν ‘χάρες’ που θέλουν να καταργήσουν;» σημείωσε μεταξύ άλλων.

    Η διαρροή του τηλεφωνήματος Τσίπρα έγινε από το περιβάλλον του Μαξίμου, σε μια προσπάθεια να αποστασιοποιηθεί ο πρωθυπουργός, από το ύφος Πολάκη. Ακόμα όμως και αν έγινε το τηλεφώνημα, γεγονός που δεν επιβεβαιώνεται από άλλες πηγές, η ουσία που μένει είναι ότι ο πρωθυπουργός κάλυψε τον υπουργό του και έδειξε να «καταπίνει» τις απρεπείς δηλώσεις του.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Η ΕΣΑμεΑ προσφεύγει στη δικαιοσύνη κατά Πολάκη για την επίθεση στον Κυμπουρόπουλο

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Το Twitter «έστησε στον τοίχο» Τσίπρα και Πολάκη για την επίθεση στον Κυμπουρόπουλο



    ΣΧΟΛΙΑ