• Πολιτική

    Θερμή συνάντηση Μητσοτάκη- Φον ντερ Λάιεν στο Νταβός (βίντεο)

    • NewsRoom

    Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν στο Νταβός


    Σε θερμό κλίμα πραγματοποιήθηκε νωρίτερα το απόγευμα στο περιθώριο του Οικονομικού Φόρουμ του Νταβός η συνάντηση ανάμεσα στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και την πρόεδρο της Κομισιόν Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν.

    Η κυρία Φον ντερ Λάιεν, μάλιστα, ανάρτησε στα social media ένα βίντεο από την συνάντηση της με τον Έλληνα πρωθυπουργό σχολιάζοντας πως «ήταν μία καλή συνάντηση ενόψει της έκτακτης συνεδρίασης του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου».

    Ακόμη πρόσθεσε πως «η στήριξη της Ουκρανίας, η οικοδόμηση μιας ισχυρότερης βιομηχανικής βάσης, η διαχείριση της μετανάστευσης, όλα αυτά απαιτούν μια ενιαία ευρωπαϊκή απάντηση. Και είμαστε βέβαιοι ότι θα τα καταφέρουμε».

    Σύμφωνα με το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, κατά τη διάρκεια της συνάντησης Μητσοτάκης – Φον ντερ Λάιεν αντάλλαξαν απόψεις για την ατζέντα του έκτακτου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της 1ης Φεβρουαρίου και ειδικότερα για την αναθεώρηση του Πολυετούς Δημοσιονομικού Πλαισίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ακόμη συζήτησαν ακόμη θέματα που αφορούν το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα.

    Διαβάστε επίσης:

    Μπορέλ για Τουρκία: Να σταματήσει τις απειλές και να εξομαλύνει τις σχέσεις με την Κύπρο

    Ελεύθερος ο Έλληνας ναυτικός από το τάνκερ St Nicholas που είχαν καταλάβει οι Ιρανοί

    Ιράν-Πακιστάν: Μια απότομη επιδείνωση των εντάσεων σε μια ασταθή περιοχή



    ΣΧΟΛΙΑ