• Πολιτική

    Θεοδωρικάκος: Tίμησε τους εθελοντές αστυνομικούς που συνδράμουν στο έργο προστασίας του Υμηττού

    • NewsRoom
    Θεοδωρικάκος: Tίμησε τους εθελοντές αστυνομικούς που συνδράμουν στο έργο προστασίας του Υμηττού

    Τάκης Θεοδωρικάκος


    Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Παναγιώτης Θεοδωρικάκος βράβευσε τους αστυνομικούς που συμμετέχουν εθελοντικά στην προστασία του Υμηττού, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε σήμερα για τους «Εργαζόμενους στα Σώματα Ασφαλείας, Εθελοντές Πολιτικής Προστασίας», στο Φυλάκιο «Μοναστήρι» του Σωματείου Σ.Ε.Π.Π.Β/Α.Τ.Υ (δίπλα στο μοναστήρι του Αγίου Ιωάννη του Κυνηγού) στον Υμηττό,.

    «Εσείς είσαστε το πρόσωπο της Ελληνικής Αστυνομίας», τόνισε στον χαιρετισμό του ο κ. Θεοδωρικάκος, απευθυνόμενος στους εθελοντές αστυνομικούς, τους οποίους χαρακτήρισε πρότυπα.

    «Σήμερα ήθελα να έρθω εδώ, όχι μόνο γιατί αγαπώ τον Υμηττό και κάνω βόλτες τα Σαββατοκύριακα, όχι μόνο γιατί θέλω να στηρίξω τον εθελοντισμό σε συνέχεια όσων κάναμε στο υπουργείο Εσωτερικών με το πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης”, που τώρα πλέον υλοποιείται και στην πράξη, αλλά και γιατί ήθελα να αναδείξω το δικό σας παράδειγμα που για μένα εσείς είσαστε το πρόσωπο της Ελληνικής Αστυνομίας», είπε ο υπουργός και συμπλήρωσε: «Εσείς που συνδυάζετε τη δουλειά σας και τη σωστή και τη συνειδητή εφαρμογή των καθηκόντων σας, με το ότι προσφέρετε στον ελεύθερο χρόνο σας εθελοντικά στην προσπάθεια για να σώσουμε αυτόν πνεύμονα πρασίνου της Αττικής είστε πρότυπα».

    Ο υπουργός στη συνέχεια μίλησε για το ρόλο της Ελληνικής Αστυνομίας:

    «Όλοι μας είμαστε τμήμα της κοινωνίας και η δουλειά μας είναι να της δίνουμε ένα σπουδαίο αγαθό, την ασφάλεια. Να μπορούν να κοιμούνται το βράδυ ήσυχοι, να μπορούνε τα παιδιά μας να βγαίνουν βόλτα και να μην φοβούνται να μη συμβεί κάτι. Να μπορούν οι άνθρωποι να εργάζονται και να κυκλοφορούν ελεύθερα και να υπάρχει σωστή εφαρμογή των νόμων» και πρόσθεσε: «Γι’ αυτό πιστεύω ότι η Ελληνική Αστυνομία πρέπει να είναι φιλική προς την κοινωνία, φιλική προς τους πολίτες, φιλική προς τους νέους ανθρώπους και να είναι αποτελεσματική απέναντι στο έγκλημα».

    Ολοκληρώνοντας την ομιλία του ο κ. Θεοδωρικάκος αναφέρθηκε στην καλή συνεργασία των εθελοντών αστυνομικών με την Τοπική Αυτοδιοίκηση για την προστασία του Υμηττού.

    Διαβάστε επίσης:

    Υπ. Τουρισμού: Νομοσχέδιο για εναλλακτικό τουρισμό και ιαματικές πηγές – Πρόστιμα σε παράνομους ξεναγούς

    Η τυχαία συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Χουάν Ραμόν Ρότσα



    ΣΧΟΛΙΑ