• Πολιτική

    Θεοδωρικάκος: «Είναι μεγάλο θράσος οι Τούρκοι να κατηγορούν την Ελλάδα για τη δική τους βάρβαρη συμπεριφορά»

    • NewsRoom
    Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος

    Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος


    Απάντηση στις δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο οποίος κατηγορεί την Ελλάδα για fake news και παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου, όσον αφορά τους 92 γυμνούς μετανάστες που διασώθηκαν από τις ελληνικές υπηρεσίες στον Έβρο, έδωσε πριν από λίγο ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος, με ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπου κάνει λόγο για μεγάλο θράσος και μεσαιωνική συμπεριφορά από πλευράς της Τουρκίας.

    Ο κ. Θεοδωρικάκος επισημαίνει ότι τα γεγονότα έχουν καταγράψει αξιωματούχοι της FRONTEX και είναι αδιαμφισβήτητα, ενώ καλεί την Τουρκία να πάψει να προκαλεί και μάλιστα με τόσο απάνθρωπο τρόπο.

    Αναλυτικά στην ανάρτηση του ο υπουργός αναφέρει:

    «Είναι μεγάλο θράσος οι Τούρκοι αξιωματούχοι να κατηγορούν την Ελλάδα για την βάρβαρη, μεσαιωνική συμπεριφορά της τουρκικής πλευράς σε 92 μετανάστες στον Έβρο. Τα γεγονότα έχουν καταγράψει οι αξιωματικοί της FRONTEX και είναι αδιαμφισβήτητα. Η Τουρκία οφείλει στοιχειωδώς να σεβαστεί το Διεθνές Δίκαιο και να πάψει να προκαλεί και μάλιστα με τέτοιο απάνθρωπο τρόπο».

    Σημειώνεται ότι ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη απέστειλε σήμερα επιστολή στην Ευρωπαία Επίτροπο Εσωτερικής Ασφάλειας Ίλβα Γιόχανσον και τους 27 ομολόγους του υπουργούς στην ΕΕ, τους οποίους ενημερώνει για τα γεγονότα και καταγγέλλει επίσημα την Τουρκία.

    Όπως είπε ο ίδιος σε συνέντευξη που έδωσε το πρωί στον ραδιοφωνικό σταθμό ”Παραπολιτικά FM 90,1”, οφείλουν όλοι να γνωρίζουν και να μην υπάρχει καμία αμφιβολία για το συγκεκριμένο γεγονός το οποίο άλλωστε έχει καταγραφεί επισήμως από τους αξιωματικούς της Frontex, οι οποίοι έχουν πάρει καταθέσεις από τους ανθρώπους αυτούς όπως το ίδιο και η Ελληνική Αστυνομία.

    «Οι άνθρωποι οι οποίοι βρέθηκαν στις όχθες του ποταμού Έβρου από την ελληνική πλευρά έχουν καταγγείλει βαρύτατους ξυλοδαρμούς, πολύ από αυτούς ήταν τραυματισμένοι, ήταν όλοι γυμνοί. Πρόκειται για μια εικόνα φρίκης, την οποία κανείς είναι αδύνατον να την αποδεχθεί, για αυτόν τον λόγο καταγγέλλουμε την απαράδεκτη τουρκική συμπεριφορά», σημείωσε ο υπουργός και προσέθεσε:

    «Η Τουρκία οφείλει να αντιληφθεί, ότι δεν μπορεί να συνεχίσει τις απρόκλητες παραβιάσεις του Διεθνούς Δικαίου, να βάλει ένα τέλος σε αυτήν την προκλητική συμπεριφορά. Πρέπει να συμμορφωθεί στις στοιχειώδεις αρχές λογικής και ανθρωπισμού».

    Στην ίδια συνέντευξη, ο κ. Θεοδωρικάκος αναφέρθηκε και στο απάνθρωπο περιστατικό της 12χρονης στα Σεπόλια και στους βιαστές της και επανέλαβε πως η Ελληνική Αστυνομία κινήθηκε με επαγγελματισμό και τώρα τον λόγο έχει η Δικαιοσύνη ώστε να αποδοθούν σε όλους οι ποινές που προβλέπονται.

    Επίσης, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση για διασπορά fake news, «μέσα στην απόγνωση της πολιτικής τους φτώχειας» και για ναζιστική συμπεριφορά, καθώς όπως είπε, ήταν χαρακτηριστικό των ναζί να γενικεύουν για ένα μεμονωμένο συμβάν συνδέοντάς το με ολόκληρες ομάδες. «Εμείς δεν κοιτάμε ούτε την πολιτική ταυτότητα, ούτε την ιδεολογία, ούτε τίποτα. Ο νόμος είναι νόμος, ισχύει απαρέγκλιτα για όλους», τόνισε ο υπουργός.

    Διαβάστε επίσης

    Θεοδωρικάκος: Ό,τι και να κάνει η Τουρκία ο Έβρος είναι απροσπέλαστος



    ΣΧΟΛΙΑ