• Πολιτική

    Θεοδωρικάκος: Ό,τι και να κάνει η Τουρκία ο Έβρος είναι απροσπέλαστος

    • NewsRoom
    Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος

    Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος


    Στην σοκαριστική εικόνα των 92 γυμνών μεταναστών με τραύματα που εγκαταλείφθηκαν στον Έβρο από τις τουρκικές Αρχές, αναφέρθηκε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, ο οποίος έκανε λόγο για «καθημερινή απειλή μέσω των μεταναστών».

    «Σοκαριστικό γεγονός, εικόνα απάνθρωπη που παραπέμπει στον μεσαίωνα» χαρακτήρισε ο υπ. Προστασίας του Πολίτη την εγκατάλειψη των 92 γυμνών μεταναστών – κυρίως Αφγανών και ορισμένων Σύριων – σε ελληνικό έδαφος στον Έβρο από τις τουρκικές αρχές.

    «Περιμένουμε στοιχειώδεις εξηγήσεις από την πλευρά της Τουρκίας» δήλωσε ο Τάκης Θεοδωρικάκος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

    «Τα τελευταία 3μιση χρόνια η Ελλάδα είναι πιο ισχυρή, έχει ενισχυθεί στρατιωτικά, οι Τούρκοι να ακολουθήσουν τον δρόμο της φιλίας και της συνεργασίας και να εγκαταλείψουν τέτοιου είδους συμπεριφορές.

    Ότι και να κάνει η Τουρκία τα σύνορα στον Έβρο είναι απροσπέλαστα. Δεν πρόκειται να περάσει κανείς, όποιο κόλπα και να βρει η απέναντι πλευρά» τόνισε ο υπουργός.

    Για την πιθανότητα προβοκάτσιας από την Τουρκία, ο Τάκης Θεοδωρικάκος δήλωσε ότι «υπάρχει απόλυτη επαγρύπνηση και ετοιμότητα για να αντιμετωπιστεί οποιοδήποτε περιστατικό – και δεν θα πούμε τίποτα άλλο».

    Υπόθεση βιασμού 12χρονης: Όποιος είναι εμπλεκόμενος θα πάρει τον δρόμο της Δικαιοσύνης

    Ακόμη, ο υπουργός αναφέρθηκε στην υπόθεση βιασμού και εκπόρνευσης του 12χρονου κοριτσιού στον Κολωνό.

    Συγκεκριμένα δήλωσε ότι θα βγουν όλα στο φως και όλοι οι ένοχοι θα περάσουν στα χέρια της Δικαιοσύνης. Παράλληλα, τόνισε ότι δεν ενδιαφέρουν τη Δικαιοσύνη οι ιδιότητες των ενόχων.

    «Όποιος είναι εμπλεκόμενος και ύποπτος, θα πάρει τον δρόμο της Δικαιοσύνης χωρίς δεύτερη κουβέντα», δήλωσε χαρακτηριστικά.

    Επίσης, ανέφερε ότι την ευθύνη των ερευνών την έχει η ανακριτική αρχή και η αστυνομία συνδράμει.

    «Οι συλλήψεις θα συνεχιστούν, ένταλμα αναμένεται μέσα στις επόμενες ώρες», τόνισε.

    Διαβάστε επίσης:

    Βιασμός 12χρονης στον Κολωνό: 4 συλλήψεις μέχρι τώρα – Έρχονται νέα εντάλματα



    ΣΧΟΛΙΑ