• Πολιτική

  Θεοδωρικάκος: Εντολή στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για έρευνα για δημοσιεύσεις παρακίνησης κατά της δημόσιας υγείας

  • NewsRoom
  Ξεκινά τη Δευτέρα το πρόγραμμα μετεκπαίδευσης των αστυνομικών της ΔΙ.ΑΣ - Τι θα περιλαμβάνει

  Τάκης Θεοδωρικάκος, Υπ. Προστασίας του Πολίτη


  Τέλος στα fake news που διαδίδονται μέσω του διαδικτύου γύρω από την Covid-19 και τους δήθεν «νόμιμους» τρόπους για την αποφυγή των μέτρων προστασίας για την αποφυγή της μετάδοσης της επιθυμεί να βάλει με παρέμβασή του ο Τάκης Θεοδωρικάκος.

  Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, με δήλωσή του στον ΣΚΑΪ, τονίζει πως «δε θα επιστρέψουμε σε ομάδες που καθοδηγούνται από την ανευθυνότητα, την οπισθοδρομική στάση, τον παραλογισμό ή κάθε είδους ιδιοτέλεια να δημιουργήσουν αναστάτωση στην κοινωνία». Παράλληλα, υπογραμμίζει ότι όλες οι σχετικές υποθέσεις πρέπει να πάνε αμέσως στη δικαιοσύνη».

  Ο κ. Θεοδωρικάκος ανέφερε ότι οι πολίτες συνδράμουν το έργο των αρχών για τον εντοπισμό τέτοιων περιπτώσεων.

  Αναλυτικά, η δήλωσή του:

  «Έδωσα εντολή στον επικεφαλής της δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος να συγκεντρώσει από το διαδίκτυο και τα social media όλα τα στοιχεία που αφορούν σε δράσεις παρακίνησης των πολιτών, εναντία στη δημοσία υγεία, τη δημοσία ασφάλεια και το κράτος.

  Η χώρα έχει ανάγκη να προχωρήσει μπροστά, με ασφάλεια, με ενότητα και δεν πρόκειται να επιτρέψουμε σε διάφορες ομάδες που καθοδηγούνται από την ανευθυνότητα, την οπισθοδρομική στάση και τον παραλογισμό ή και κάθε είδους ιδιοτέλεια, να δημιουργήσουν αναστάτωση στην κοινωνία.

  Όλες οι σχετικές υποθέσεις πρέπει να πάνε αμέσως στη δικαιοσύνη. Και η ενημέρωση που έχω είναι ότι μετά την ανακοίνωση μας υπάρχουν πολλοί πολίτες που συμβάλλουν στην ανάδειξη τέτοιων περιπτώσεων.

  Διαβάστε επίσης

  Βασίλης Λεβέντης: Κρίσιμη η κατάσταση του, παραμένει διασωληνωμένος στη ΜΕΘ

  Θεοδωρικάκος: Εντολή για έρευνα σε site αντιεμβολιαστών που εξαπατούν πολίτες με οικονομικό αντάλλαγμα τάζοντάς τους ασυλία απέναντι στα μέτρα  ΣΧΟΛΙΑ