• Πολιτική

    Ταραντίλης: Ποια είναι η θέση του κ. Τσίπρα για τις προγραμματισμένες συγκεντρώσεις;

    • NewsRoom
    Χρήστος Ταραντίλης

    Ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Ταραντίλης (ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αλέξανδρος Μπελτές)


    Να δώσει απάντηση αν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ θα συμμετάσχουν στις προγραμματισμένες διαδηλώσεις, την στιγμή που η κοινωνία δίνει σκληρή μάχη για ην ανάσχεση της πανδημίας, καλεί τον Αλέξη Τσίπρα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Χρήστος Ταραντίλης.

    Το σχόλιο του κ. Ταραντίλη έρχεται μετά την τοποθέτηση του κ. Τσίπρα στην Βουλή και μετά την χθεσινή δήλωσή του στην συνέντευξη στον Alpha ότι δέχεται το ρίσκο να κολλήσουν κορονοϊό κάποιοι άνθρωποι σε μια συγκέντρωση.

    Παίρνοντας τον λόγο στην σημερινή συζήτηση στην Βουλή για το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας, ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε την κυβέρνηση για αθλιότητες υποστηρίζοντας ότι οι επίμαχες δηλώσεις του παρερμηνεύτηκαν.

    Συγκεκριμένα, κατηγόρησε τον κυβερνητικό εκπρόσωπο για «γκεμπελίστικη απόπειρα εσκεμμένης αλλαγής των λέξεων της συνέντευξής μου για να δημιουργήσει την εντύπωση ότι εγώ προσωπικά αναλαμβάνω το ρίσκο της επιδημιολογικής επιδείνωσης από τις διαδηλώσεις φοιτητών και εκπαιδευτικών.

    Με ρώτησε ο δημοσιογράφος ‘δέχεστε το ρίσκο’ και απάντησα ‘βεβαίως και το δέχομαι γι’ αυτό και ζητώ να αποσυρθεί το νομοσχέδιο, καθώς αν επιμείνει η κυβέρνηση θα φέρει την ευθύνη’».

    Ο κ. Τσίπρας πρόσθεσε «είναι άλλο το ‘δέχομαι’ ότι υπάρχει ρίσκο και άλλο το ‘αναλαμβάνω’ το ρίσκο».

    Η απάντηση Ταραντίλη

    «O κ. Τσίπρας σήμερα στη Βουλή προσπάθησε να ανασκευάσει τη χθεσινή δήλωσή του, ότι δέχεται το ρίσκο να κολλήσουν κορονοϊό κάποιοι άνθρωποι σε μια συγκέντρωση» σημειώνει ο κ. Ταραντίλης και προσθέτει:

    «Από τη δήλωσή του στη Βουλή προκύπτει σαφώς ο τρόπος με τον οποίο αντιλαμβάνεται ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης την έννοια της πολιτικής ευθύνης. Κατά τον κ. Τσίπρα «δέχομαι την ευθύνη» δεν σημαίνει «αναλαμβάνω την ευθύνη». Αφήνουμε τα συμπεράσματα στους πολίτες.

    Τον ρωτάμε επίσης ευθέως:

    Από τη στιγμή που δέχεται το ρίσκο, ποια είναι η θέση του για την προγραμματιζόμενη αυριανή συγκέντρωση;

    Θα συμμετάσχουν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ σε αυτή και σε άλλες διαδηλώσεις, τη στιγμή που η κοινωνία δίνει σκληρή μάχη για την ανάσχεση της πανδημίας;

    Αναμένουμε την απάντησή του».

    Διαβάστε ακόμη:

    Χρήστος Ταραντίλης: Ο Τσίπρας λοιπόν αναλαμβάνει το ρίσκο να κολλήσουν άνθρωποι στις πορείες

    Τσίπρας: Η ανακοίνωση ενός lockdown μέσα στο lockdown είναι η επισφράγιση της αποτυχίας της κυβέρνησης



    ΣΧΟΛΙΑ