ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Κανονικά διεξάγεται η συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου στo Μέγαρο Μαξίμου, λίγο μετά την ορκωμοσία του νέου υπουργού και των υφυπουργών ύστερα από τις παραιτήσεις για την υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ.
Στην εισήγησή του, ο Πρωθυπουργός αναμένεται να αναφερθεί στον ΟΠΕΚΕΠΕ και να χαράξει μια διαχωριστική γραμμή για το πώς θα κινηθεί η κυβέρνηση από εδώ και στο εξής, ξεκαθαρίζοντας ότι η σύγκρουση με τις παθογένειες θα γίνει στην πράξη, όσο και αν ενοχλεί ορισμένους. Και με το μήνυμα αυτό απευθύνεται σε όλους. Τόσο στο εσωτερικό της παράταξης, όσο και το πολιτικό σύστημα και ευρύτερα σε όλη την κοινωνία.
Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να κρατήσει σκληρή γραμμή και όσοι αποδεδειγμένα έχουν ύποπτη εμπλοκή στο θέμα των αγροτικών επιδοτήσεων θα πρέπει και να διερευνηθούν και να πληρώσουν.
Ο πρωθυπουργός θα κινηθεί στις εξής γραμμές:
- Ανάληψη πολιτικής ευθύνης, όπως συνέβη με τις παραιτήσεις.
- Όχι σε συμψηφισμούς.
- Φρένο σε πελατειακές συμπεριφορές.
- Επιστροφή χρημάτων από επιτήδειους.
Σημαντικά τα θέματα της σημερινής ατζέντας του υπουργικού, μεταξύ αυτών το νέο εργασιακό νομοσχέδιο το οποίο περιλαμβάνει εκσυγχρονισμό των εργατικών διατάξεων, ενίσχυση της επιθεώρησης εργασίας και απλοποίηση των προσλήψεων.
Τα θέματα της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου είναι:
- Παρουσίαση από τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Επικρατείας Κωστή Χατζηδάκη και τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σταύρο Παπασταύρου των νέων ευρωπαϊκών προγραμμάτων για το περιβάλλον, την ανάπτυξη, την καθημερινότητα και την κοινωνική συνοχή.
- Παρουσίαση από τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρη Παπαστεργίου της Εθνικής Στρατηγικής για την Τεχνητή Νοημοσύνη.
- Παρουσίαση από την υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Νίκη Κεραμέως και τον υφυπουργό Κώστα Καραγκούνη του νομοσχεδίου «Δίκαιη εργασία για όλους – Απλοποίηση της νομοθεσίας – Στήριξη στον εργαζόμενο – Προστασία στην πράξη».
- Παρουσίαση από τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Χρίστο Δήμα του νομοσχεδίου για την αναδιοργάνωση της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας.
- Παρουσίαση από τον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικό εκπρόσωπο Παύλο Μαρινάκη του νομοσχεδίου για την ενίσχυση της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.
Διαβάστε επίσης:
Μπουκώρος: Έχω την συνείδησή μου καθαρή – Το τηλεφώνημά μου δεν ζημίωσε ούτε ένα ευρώ τον ΟΠΕΚΕΠΕ
Θάνος Πλεύρης: Θα συνεχίσω την πολιτική Βορίδη στο μεταναστευτικό
Λαβρόφ: Η αύξηση των αμυντικών δαπανών του ΝΑΤΟ μπορεί να οδηγήσει στην κατάρρευση της συμμαχίας
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Οι υπέροχες 15, οι φήμες για την ACAG, οι άγριες διαθέσεις σε Metlen και ΔΕΗ, το «φάντασμα» της Προοδευτικής, τι λέει η Αλεξία για την πώληση της Aea, η πίεση της Κίμπερλι και οι νέες κινήσεις Λασκαρίδη, Μαρτίνου, Ιγγλέση
- Lamda Development: Μετρητά 800 εκατ. έχει λαμβάνειν από τις κατοικίες στο Ελληνικό
- Γιατί η αγορά ζητά νέα ρύθμιση χρεών με 120 δόσεις
- Προοδευτική: Ο «επενδυτής-φάντασμα», οι μέτοχοι που πουλάνε «αγρίως» και αλλαγές προ των πυλών στο Δ.Σ.
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.