• ΑΓΟΡΕΣ

    Στουρνάρας-Μιχελής αναζητούν συμβιβαστική λύση για την Εθνική. Οι τελευταίες εξελίξεις

    αξιολόγηση Στουρνάρας ΤτΕ

    Γιάννης Στουρνάρας. Διοικητής Τράπεζας της Ελλάδος


    Συμβιβαστική λύση ώστε να αποφευχθεί το ενδεχόμενο έκτακτης γενικής συνέλευσης της Εθνικής Τράπεζας θα επιχειρήσουν να βρουν ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας και ο Πρόεδρος του ΤΧΣ Γιώργος Μιχελής. Οι δύο άνδρες αναμένεται να συναντηθούν αργότερα σήμερα προκειμένου να χαράξουν μία κοινή στάση για την αντιμετώπιση της κρίσης που έχει ξεσπάσει στην Εθνική Τράπεζα.

    Τόσο ο Γιάννης Στουρνάρας όσο και ο Γ. Μιχελής έχουν την εποπτεία των ελληνικών τραπεζών και κρίνεται αναγκαίο να στείλουν σαφές μήνυμα ότι δρουν συντονισμένα, ενώ σε καμία περίπτωση δεν θα επιτρέψουν να δημιουργηθούν πρόσθετα προβλήματα στο τραπεζικό σύστημα, το οποίο έχει μπροστά του το τιτάνιο έργο της αποτελεσματικής διαχείρισης και μείωσης των κόκκινων δανείων.

    Υπενθυμίζεται ότι αργά το βράδυ της Πέμπτης το ΤΧΣ άσκησε βέτο σε ότι αφορά το νέο πρόεδρο της Εθνικής, μπλόκαρε δηλαδή την ανάδειξη στην προεδρεία της τράπεζας του κ. Τάκη Θωμόπουλου. Στο διάστημα αυτό αναλαμβάνει κάποιο μέλος του ΔΣ  ως προσωρινός πρόεδρος. Το ΤΧΣ, όπως είχε δικαίωμα εκ του νόμου, ζήτησε 3μερη αναβολή στη συγκρότηση του νέου ΔΣ της ΕΤΕ. Και την έλαβε. Ασφαλείς πληροφορίες του mononews.gr αναφέρουν ότι το Ταμείο  απείλησε με σύγκλιση έκτακτης γενικής συνέλευσης. Στη θέση αυτή το ΤΧΣ θα εμμείνει μέχρι τέλους, καθώς βούληση του είναι να αναλάβει  πρόεδρος στην ΕΤΕ ο κ. Δημήτρης Τσιτσιράγκος.

    Στο μεταξύ, κρίσιμη παρέμβαση στα όσα συμβαίνουν τις τελευταίες ώρες σχετικά με την εκλογή προέδρου στην Εθνική Τράπεζα έκανε ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΤΕ Λεωνίδας Φραγκιαδάκης. Μιλώντας αποκλειστικά στο mononews.gr ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας απάντησε στα δημοσιεύματα που τον φέρουν να έχει υποσχεθεί στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας ότι θα γινόταν σεβαστή και αποδεκτή η πρόταση του Ταμείου για να ορισθεί πρόεδρος της ΕΤΕ ο Δημήτρης Τσιτσιράγκος.

    Ο ισχυρός άνδρας της ΕΤΕ δήλωσε στο mononews.gr  “εγώ  δεν έχω  πει κάτι ανακριβές σε κανέναν. Σεβόμαστε τον ρόλο του ΤΧΣ  όμως πρέπει να σεβαστούμε και τον ρόλο του Διοικητικού Συμβουλίου της Εθνικής”. 

     

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Λ. Φραγκιαδάκης: Κρίσιμη παρέμβαση μέσω του mononews του αφεντικού της ΕΤΕ για το θέμα της εκλογής προέδρου στην Εθνική

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κάθε άνδρας που σέβεται τον εαυτό του οφείλει να γνωρίζει αυτές τις elegant φίρμες ανδρικών παπουτσιών!

    ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ: Μεγάλος διαγωνισμός του mononews.gr με 5 δωροεπιταγές από τα Attica συνολικής αξίας 1000 ευρώ 

     

     



    ΣΧΟΛΙΑ