• Πολιτική

    Ο Τσίπρας το παραδέχτηκε στον ΠτΔ: Δεν θα γλιτώσω, θα φορέσω γραβάτα

    τσιπρας-παυλοπουλος

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος συνομιλεί με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα


    Με τη φράση «φαίνεται πως δεν θα το γλιτώσω, θα την φορέσω την γραβάτα. Τα στοιχήματα πρέπει να εκπληρώνονται, όταν κερδίζονται» ξεκίνησε ο Αλέξης Τσίπρας την ενημέρωση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την χθεσινή συμφωνία στο Eurogroup. Στη συζήτηση που είχαν μπροστά στις κάμερες ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε στον κ. Παυλόπουλο πως το χρέος καθίσταται πλέον βιώσιμο, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι η χώρα βγαίνει από τον «συνετό δρόμο της δημοσιονομικής ισορροπίας».

    «Ήθελα να είστε ο πρώτος, στον οποίο θα μεταφέρω και θα παρουσιάσω με κάθε επισημότητα τις λεπτομέρειες της συμφωνίας. Είχατε δίκιο, όταν λέγατε πως η Ελλάδα πρέπει να μείνει στον σκληρό πυρήνα της Ευρωζώνης» είπε ο πρωθυπουργός στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

    «Η 21η Ιούνη του 2018 θα μείνει στην ιστορία ως μια πολύ σημαντική μέρα για τη χώρα. Είναι μια νέα σελίδα για τη χώρα. Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να εγκαταλείψουμε τον συνετό δρόμο της δημοσιονομικής ισορροπίας και των δομικών μεταρρυθμίσεων που έχει ανάγκη η χώρα, σημαίνει, όμως, ότι εγκαταλείπουμε τον ακανθώδη δρόμο των μνημονίων, της επιβολής ακραίας λιτότητας, της άρσης σημαντικού μέρους της οικονομικής κυριαρχίας των κυβερνήσεων που ζήσαμε όλα αυτά τα χρόνια» είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

    Από την πλευρά του, ο κ. Παυλόπουλος ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό για την τήρηση της κοινοβουλευτικής τάξης σε ό,τι αφορά την ενημέρωσή του και συμπλήρωσε πως έκανε αυτό που θα έκαναν όλοι οι Πρόεδροι της Δημοκρατίας.

    «Έκανα το χρέος μου. Ο ρόλος του Προέδρου της Δημοκρατίας προσαρμόζεται όταν οι συγκυρίες είναι κρίσιμες» είπε και συμπλήρωσε ότι «κανένας δεν μπορεί να πει ότι ο ελληνικός λαός που είπε ‘όχι’ ήθελε την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ».

    Σημείωσε πως οι εταίροι πρέπει να γνωρίζουν πόσες θυσίες έκανε ο ελληνικός λαός για να φτάσουμε ως εδώ. «Τα λάθη δεν ήταν μόνο δικά μας, αλλά και των προγραμμάτων» είπε.



    ΣΧΟΛΙΑ