• Πολιτική

    Στον εισαγγελέα εκδόσεων οι 8 Τούρκοι κρατούμενοι

    ΔΙΚΑΙΟΣΎΝΗ


    Κρατούμενοι θα παραμείνουν οι 8 εκζητούμενοι ως πραξικοπηματίες Τούρκοι μέχρι το Συμβούλιο Εφετών να αποφανθεί για τα αιτήματα έκδοσής τους. Το μεσημέρι, οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα εκδόσεων, μία μέρα μετά την κοινοποίηση της απόφασης της πρωτοβάθμιας Επιτροπής Ασύλου να τους αφήσει ελεύθερους και την ενεργοποίηση του διεθνούς εντάλματος σύλληψής τους, στο πλαίσιο πλέον της ποινικής διαδικασίας.

    Αν και οι τουρκικές αρχές ακόμα δεν έχουν αποστείλει τα συμπληρωματικά στοιχεία που τους ζητήθηκαν από τις ελληνικές δικαστικές αρχές, τα εντάλματα σύλληψης εκτελέστηκαν. Τα αδικήματα για τα οποία ζητείται από την Τουρκία η έκδοσή τους είναι για απόπειρα κατάλυσης του Συντάγματος, της απόπειρας κατά της ζωής του Τούρκου Προέδρου της Δημοκρατίας, της απόπειρας κατάλυσης του Κοινοβουλίου και της αρπαγής ελικοπτέρου.

    Κατά τη σύντομη διαδικασία ενώπιον του εισαγγελέα, οι συνήγοροι των 8 εκζητουμένων εξέφρασαν για την έκδοσή τους, με βασικό ισχυρισμό ότι δεν θα έχουν μία δίκαιη δίκη στην Τουρκία καθώς ήδη έχει εξαγγελθεί η θανατική ποινή για τους πραξικοπηματίες.

    Όπως δήλωσε ο εκ των συνηγόρων Χρ.Μυλωνόπουλος”ξεκινά μια διαδικασία ενώ γνωρίζουμε οτι στην Τουρκία ειναι αποκλεισμένη η διεξαγωγή μιας δίκαιης δίκης και οι Τούρκοι τους επιφυλάσσουν μια απάνθρωπη και εξετευλιστική μεταχείριση ενώ έχει εξαγγελθεί απο επίσημα χείλη η επαναφορα της θανατικης ποινής”.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Εισαγγελέας Αρείου Πάγου: Βγαίνουν από το αρχείο οι καταγγελίες του εισαγγελέα Αγγελή

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αλλαγές στα αναδρομικά των δικαστικών. Τι λέει η νέα εγκύκλιος

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Αυτό είναι το μεγάλο πρόβλημα του Τσίπρα



    ΣΧΟΛΙΑ