ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Απόφαση – σταθμός Άρειου Πάγου: Στην 20ετία η παραγραφή για αποζημιώσεις γαλακτοπαραγωγών από μεγάλες βιομηχανίες
Δεν θα γίνει στην Αθήνα ή τη Θεσσαλονίκη η πολύκροτη δίκη των Τεμπών για το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα. Ο Άρειος Πάγος απέρριψε την αίτηση 8 συγγενών θυμάτων κι έτσι οριστικά η δίκη θα διεξαχθεί στη Λάρισα, με έναρξη της ακροαματική διαδικασίας στις 23 Μαρτίου.
Οι 8 συγγενείς ζητούσαν να επιλεγεί η Αθήνα ή η Θεσσαλονίκη για τη διεξαγωγή της δίκης, υποστηρίζοντας ότι η ύπαρξη αεροδρομίου σε αυτές τις πόλεις θα διευκόλυνε τη μετάβαση όλων των παραγόντων.
Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Κωνσταντίνος Τζαβέλας έκανε απορριπτική πρόταση και το Ζ Ποινικό Τμήμα του Ανώτατου Δικαστηρίου αποφάσισε τελικά να μην αλλαχθεί ο τόπος διεξαγωγής της δίκης.
Τις αιτήσεις υπέβαλε η δικηγόρος Μαρία Χατζηκωνσταντίνου από τη Θεσσαλονίκη εκπροσωπώντας οκτώ συγγενείς θυμάτων της τραγωδίας των Τεμπών.
Μεταξύ των αιτούντων δεν ήταν η Μαρία Καρυστιανού που δημόσια είχε θέσει θέμα αλλαγής του τόπου διεξαγωγής της δίκης.
Στη δίκη αυτή θα δικαστούν 36 κατηγορούμενοι, μεταξύ των οποίων ο σταθμάρχης που έβαλε τα τρένα στην ίδια κατεύθυνση, συνάδελφοί του που δεν ήταν στο πόστο τους, αλλά και υψηλόβαθμα στελέχη του ΟΣΕ, της ΕΡΓΟΣΕ, της Αρχής που ελέγχει το σιδηροδρομικό δίκτυο (ΡΑΣ), της εταιρείας Hellenic Train που διαχειρίζεται τα τρένα και υψηλόβαθμα στελέχη του υπουργείου Μεταφορών και Υποδομών και γενικοί διευθυντές του υπουργείου.
Διαβάστε επίσης:
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Ιερουσαλήμ: Αστυνομικοί επιτέθηκαν σε δημοσιογράφους – Τραυματίας παραγωγός του CNN
- Κεφαλογιάννης για αντιπυρική περίοδο: Ο καθαρισμός οικοπέδων είναι ένα από τα βασικά εργαλεία πρόληψης
- Καρδίτσα: Άγριο έγκλημα τραγουδιστή, προσήχθη ο ιδιοκτήτης του σπιτιού
- Metlen: Ψηλά θέτουν τον πήχη Berenberg και Pantelakis-Το «σοκ» του 2025 είναι πίσω μας
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.