• Πολιτική

    Στο Υπουργείο Οικονομικών ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης

    Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Υπουργό Οικονομικών, Κωστή Χατζηδάκη

    Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Υπουργό Οικονομικών, Κωστή Χατζηδάκη


    Στο Υπουργείο Οικονομικών βρέθηκε ο πρωθυπουργός, στον πρώτο σταθμό των επισκέψεών του σε Υπουργεία.

    Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκίνησε από το πρώτο σε τάξη Υπουργείο της κυβέρνησης (και επίσημα όπως εκδόθηκε χθες σε ΦΕΚ), με τον νέο Υπουργό Οικονομικών Κωστή Χατζηδάκη να τον υποδέχεται στον 6ο όροφο που βρίσκεται το υπουργικό γραφείο.

    Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξερχόμενος του ασανσέρ βρήκε μπροστά του τους οικονομικούς συντάκτες, με τους οποίους αστειεύτηκε, θυμίζοντας τις ατελείωτες ώρες που περνούσαν σε αυτό το κτήριο τις εποχές της τρόικας και των μαραθώνιων διαπραγματεύσεων κατά τη διάρκεια των μνημονίων.

    «Τώρα τα έχουμε αφήσει οριστικά πίσω μας όλα αυτά», είπε ο πρωθυπουργός, ενώ όταν τους θύμισαν πως τότε ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέβαινε στον 6ο όροφο από τα σκαλοπάτια, εκείνος απάντησε ότι «κάποιος είχε κλειστεί στο ασανσέρ τότε», εννοώντας τον ίδιο.

    Στη συνέχεια, συνοδεία του Κωστή Χατζηδάκη πήγαν στο γραφείο του νέου Υπουργού Οικονομικών, ενώ ακολούθησε σύσκεψη με τη συμμετοχή του Υπουργού Επικρατείας Άκη Σκέρτσου, του αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών Νίκου Παπαθανάση, του υφυπουργού Οικονομικών Χάρη Θεοχάρη και του οικονομικού συμβούλου του πρωθυπουργού Αλέξη Πατέλη.

    Ένα από τα πρώτα νομοσχέδια της νέας κυβέρνησης θα προέρχεται από το Υπουργείο Οικονομικών με φοροελαφρύνσεις που έχουν εξαγγελθεί προεκλογικά, ενώ στο χαρτοφυλάκιο του Υπουργείου έχουν μεταφερθεί (πέραν του Ταμείου Ανάκαμψης που προϋπήρχε) και όλα τα χρηματοδοτικά προγράμματα, όπως το ΕΣΠΑ, αρμοδιότητας του Νίκου Παπαθανάση.

     

    Διαβάστε επίσης:

    Μητσοτάκης: Είμαστε ευγνώμονες στον ελληνικό λαό, ξεκινάμε υπεύθυνα

    Τι είναι το ψηφιακό ευρώ που προτείνει η Κομισιόν – Η νέα εποχή στις πληρωμές

    Στον Ευαγγελισμό η πρώτη επίσκεψη του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη



    ΣΧΟΛΙΑ