• Πολιτική

    Στην τελική ευθεία για το νέο πλαίσιο λειτουργίας του Ναυπηγείου Σκαραμαγκά

    Αίθουσα της ολομέλειας της Βουλής κατά τη διάρκεια συνεδρίασης


    Συζητείται αυτή την ώρα στη Βουλή, το σχέδιο νόμου που περιλαμβάνονται οι διατάξεις για τη λειτουργία των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά. Αναλυτικότερα:

    Με τις διατάξεις του Μέρους Γ΄ (άρθρα 5-13), υπό τον τίτλο «Ολοκληρωµένο Πλαίσιο για την Αξιοποίηση, την Απόδοση Βιώσιµης Προοπτικής Ανάπτυξης και την Εκ Νέου Λειτουργία των Ναυπηγείων Σκαραµαγκά, καθώς και την Προώθηση της Ελληνικής Ναυπηγίας», προσδιορίζεται ο σκοπός του εν λόγω Μέρους (άρθρο 5), προβλέπεται η υπαγωγή του επενδυτικού σχεδίου για την αξιοποίηση των Ναυπηγείων στο καθεστώς ταχείας αδειοδότησης του ν. 4864/2021 περί στρατηγικών επενδύσεων (άρθρο 6), καθορίζεται το γενικό πλαίσιο ολοκληρωµένης αξιοποίησης, βιώσιµης ανάπτυξης και λειτουργίας των Ναυπηγείων Σκαραµαγκά (άρθρο 7), και περιλαµβάνονται ρυθµίσεις αναφορικά µε την εφαρµογή του ολοκληρωµένου πλαισίου για την υλοποίηση του επενδυτικού σχεδίου αξιοποίησης, ανάπτυξης και λειτουργίας των Ναυπηγείων Σκαραµαγκά (άρθρο 8).

    Επιπροσθέτως, ρυθµίζονται ζητήµατα σχετικά µε την υπαγωγή αυθαιρέτων στις ρυθµίσεις περί τακτοποίησης, την έγκριση εργασιών κατεδάφισης που βρίσκονται εντός της έκτασης των Ναυπηγείων Σκαραµαγκά (άρθρο 9), καθώς και µε την έκδοση οικοδοµικών αδειών (άρθρο 10).

    Περιλαµβάνονται, επίσης, ρυθµίσεις αναφορικά µε τη ρύθµιση ειδικότερων ζητηµάτων, όπως η αδειοδότηση της λειτουργίας των εγκαταστάσεων και η ελαχιστοποίηση του ενεργειακού αποτυπώµατος των Ναυπηγείων (άρθρο 11), προσδιορίζεται η διαδικασία δικαστικής και διαιτητικής επίλυσης των διαφορών (άρθρο 12), και θεσπίζονται µεταβατικές διατάξεις (άρθρο 13).

    Διαβάστε επίσης:

    Κουτσούμπας: Να αποσυρθεί το σχέδιο νόμου για τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά

    Αντιπαράθεση Χρ. Σταϊκούρα με Αντιπολίτευση για νομοσχέδιο που αφορά Ναυπηγεία Σκαραμαγκά και Καζίνο στο Ελληνικό



    ΣΧΟΛΙΑ