• Πολιτική

    Στην Κύπρο μεταβαίνει εκτάκτως τη Δευτέρα ο Δένδιας

    • NewsRoom
    Δένδιας

    Νίκος Δένδιας, υπουργός Εξωτερικών


    Στην Κύπρο μεταβαίνει τη Δευτέρα ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας Νίκος Δένδιας, με σκοπό τον συντονισμό των ενεργειών των δύο χωρών ενόψει του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ που θα συνέλθει στις 14 Οκτωβρίου.

    Ο Έλληνας υπουργός θα έχει την ευκαιρία να ανταλλάξει απόψεις γύρω από τις συνεχιζόμενες τουρκικές προκλήσεις, την ώρα που η Άγκυρα έχει προειδοποιήσει πως την ίδια μέρα αναμένεται να ξεκινήσει νέα παράνομη γεώτρηση στην Κυπριακή ΑΟΖ και μάλιστα σε οικόπεδο το οποίο έχει παραχωρηθεί στις εταιρείες Total και ΕΝΙ.

    Ο Ν. Δένδιας θα έχει συνάντηση αρχικά, στις 16:30 με τον Κύπριο ομόλογό του Νίκο Χριστοδουλίδη, ενώ στη συνέχεια στις 18:30 θα γίνει δεκτός στο Προεδρικό Μέγαρο από τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη.

    Κατά τις συναντήσεις του ο Ν. Δένδιας θα ενημερώσει την κυπριακή πλευρά για το περιεχόμενο των πρόσφατων συνομιλιών του με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο, στον οποίο τέθηκε το ζήτημα της τουρκικής προκλητικότητας στην Ανατολική Μεσόγειο και ειδικότερα στην Κύπρο.



    ΣΧΟΛΙΑ