• Διεθνής πολιτική

  Ο Ερντογάν «ξαναχτυπά»: Θα βγάλω σύντομα το Γιαβούζ για γεωτρήσεις στη Μεσόγειο

  Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν

  Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν


  Προκλητικός εμφανίστηκε για μία ακόμη φορά ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δηλώνοντας ότι το τουρκικό γεωτρύπανο Γιαβούζ θα ξεκινήσει σύντομα γεωτρήσεις στη Μεσόγειο.

  Σύμφωνα με όσα μετέδωσε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Τουρκία, Μανώλης Κωστίδης, αλλά και τουρκικά ΜΜΕ, ο Τούρκος πρόεδρος μίλησε στην τελετή όπου ανακοίνωσε την ανακάλυψη νέων κοιτασμάτων αερίου στη Μαύρη Θάλασσα, ανακοινώνοντας πως το τουρκικό γεωτρύπανο Γιαβούζ ετοιμάζεται για την επόμενη αποστολή του.

  «Στη Μεσόγειο θα κάνουμε άλλη μια κίνηση. Το πλοίο μας Γιαβούζ βρίσκεται για συντήρηση στο λιμάνι Τάσουτζου. Συνεχίζει τις προετοιμασίες συντήρησης για την επόμενη αποστολή του. Με τη βοήθεια του Θεού σύντομα θα επιστρέψει στο πεδίο δράσης του για να ξεκινήσει γεωτρήσεις», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ερντογάν.

  «Tώρα πια, με τα δικά μας πλοία κάνουμε σεισμικές έρευνες όπως και γεωτρήσεις. Κι όταν τα κάνουμε αυτά δεν αναρωτιόμαστε “ποιος θα πει τι”. Διότι από εδώ και πέρα έχει σημασία το τι λέμε εμείς. Η απόφαση είναι δική μας», κατέληξε.

  Διαβάστε ακόμη:

  Ο Ερντογάν δημιουργεί αδιέξοδο: Νέες συνομιλίες για την Κύπρο στη βάση δύο κρατών, όχι δύο κοινοτήτων

  Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση  ΣΧΟΛΙΑ