ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Γεωργιάδης απάντησε σε πρόσκληση του Τάιλερ Μακμπέθ: Είμαι στη διάθεσή του Κασσελάκη να ανταλλάξουμε απόψεις για το ΕΣΥ
Επίσκεψη στο Εργαστήρι Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Καλλιθέας, ένα σχολείο δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης με μαθητές ΑΜΕΑ, πραγματοποίησε το πρωί της Τετάρτης ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης.
Σκοπός της επίσκεψης του κ. Κασσελάκη ήταν να δει από κοντά τις συνθήκες κάτω από τις οποίες γίνεται η εκπαίδευση και ανάπτυξη δεξιοτήτων των μαθητών με ειδικές δεξιότητες, αλλά και ποιες είναι οι δυσκολίες που μπορεί να αντιμετωπίζουν.
Συνομιλώντας με το εκπαιδευτικό προσωπικό, φαίνεται να μην μπορούσε να πιστέψει πως οι περίπου 40 καθηγητές του σχολείου έχουν για γραφείο μία αίθουσα που χωρά μόλις δέκα άτομα, ενώ υποσχέθηκε διπλασιασμό των υποδομών, για να μπορούν να είναι όλοι πιο άνετοι στον χώρο εργασίας τους. Έταξε, δε, καλοριφέρ, air condition και διπλή έκταση στις υποδομές που θα στεγάζουν τις σχολικές μονάδες.
Ωστόσο, εντύπωση προκάλεσε η είσοδός του στο Εργαστήρι Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης για ΑΜΕΑ, την οποία έκανε, επιδεικνύοντας την άρτια φυσική και σωματική του κατάσταση.
Συγκεκριμένα, όπως φαίνεται και στο 1:06” του βίντεο που δημοσίευσε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, τρέχει σε στιλ jogging και κάνει μία χαρακτηριστική κίνηση, σαν να χορεύει «limbo», κάτω από τα κάγκελα, λίγο πριν μπει στην αίθουσα των μαθητών με αναπηρία.
Δείτε το βίντεο:
Σημειώνεται ότι «limbo» είναι ο χορός που κάνουν συχνά στο… happy hour οι Αμερικανοί και άλλοι λαοί στις παραλίες, περνώντας κάτω από πασσάλους και επιδεικνύοντας την ευλυγισία τους, αλλά με «αντίτιμο», πολλές φορές, τραυματισμούς στον λαιμό ή τη σπονδυλική τους στήλη.
Στο βίντεο που ανάρτησε ο κ. Κασσελάκης έγραψε: «Αυτό που μετράει είναι η ψυχή κάθε παιδιού. Να βρίσκεται στο κατάλληλο περιβάλλον ώστε να μπορεί να αναπτύσσεται. Δείτε στο βίντεο τις συνθήκες που αντίκρισα στο Εργαστήρι Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Καλλιθέας, ένα σχολείο δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης με μαθητές ΑΜΕΑ. Δείτε πόσα έχουμε να αλλάξουμε. Η σκέψη μου και η συμπαράστασή μου στο εκπαιδευτικό προσωπικό, τους ήρωες της καθημερινότητας».
Διαβάστε επίσης:
Συνάντηση της υφυπουργού Παιδείας Δ. Μιχαηλίδου με τον Στ. Κασσελάκη
Κακοκαιρία Elias: Κλειστή η παλαιά Εθνική Οδός Λάρισας – Βόλου και στα δύο ρεύματα
ΟΠΕΚΑ: Καταβολή επιδομάτων ύψους 181 εκατ. ευρώ στις 29 Σεπτεμβρίου
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Εσμαΐλ Μπαγαΐ (Ιρανικό ΥΠΕΞ): «Η κατάσταση στον Λίβανο θα είναι το «βασικό» θέμα των συνομιλιών σήμερα στην Ελβετία»
- Ραφήνα: Προσωρινή απαγόρευση απόπλου του Hyperspeed Jet 4 μετά από πρόσκρουση κατά την πρόσδεση
- Πόλεμος στην οικογένεια Καρνέση: Μπορεί ένας εφοπλιστής να μην ξέρει αν είναι μέτοχος; Το θολό νομικό πλαίσιο της Λιβερίας και η κατάρρευση των σχέσεων εμπιστοσύνης
- Κωνσταντοπούλου για Τσίπρα: «Είναι ένας θρασύτατος και αποτυχημένος πρώην πρωθυπουργός»
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.