• Πολιτική

  Στέφανος Κασσελάκης: Πήγε σε σχολείο ΑμεΑ και έκανε… θεαματική είσοδο με limbo

  • NewsRoom
  Στέφανος Κασσελάκης, Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ

  Στέφανος Κασσελάκης, Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ


  Επίσκεψη στο Εργαστήρι Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Καλλιθέας, ένα σχολείο δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης με μαθητές ΑΜΕΑ, πραγματοποίησε το πρωί της Τετάρτης ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης.

  Σκοπός της επίσκεψης του κ. Κασσελάκη ήταν να δει από κοντά τις συνθήκες κάτω από τις οποίες γίνεται η εκπαίδευση και ανάπτυξη δεξιοτήτων των μαθητών με ειδικές δεξιότητες, αλλά και ποιες είναι οι δυσκολίες που μπορεί να αντιμετωπίζουν.

  Συνομιλώντας με το εκπαιδευτικό προσωπικό, φαίνεται να μην μπορούσε να πιστέψει πως οι περίπου 40 καθηγητές του σχολείου έχουν για γραφείο μία αίθουσα που χωρά μόλις δέκα άτομα, ενώ υποσχέθηκε διπλασιασμό των υποδομών, για να μπορούν να είναι όλοι πιο άνετοι στον χώρο εργασίας τους. Έταξε, δε, καλοριφέρ, air condition και διπλή έκταση στις υποδομές που θα στεγάζουν τις σχολικές μονάδες.

  Ωστόσο, εντύπωση προκάλεσε η είσοδός του στο Εργαστήρι Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης για ΑΜΕΑ, την οποία έκανε, επιδεικνύοντας την άρτια φυσική και σωματική του κατάσταση.

  Συγκεκριμένα, όπως φαίνεται και στο 1:06” του βίντεο που δημοσίευσε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, τρέχει σε στιλ jogging και κάνει μία χαρακτηριστική κίνηση, σαν να χορεύει «limbo», κάτω από τα κάγκελα, λίγο πριν μπει στην αίθουσα των μαθητών με αναπηρία.

  Δείτε το βίντεο:

  Σημειώνεται ότι «limbo» είναι ο χορός που κάνουν συχνά στο… happy hour οι Αμερικανοί και άλλοι λαοί στις παραλίες, περνώντας κάτω από πασσάλους και επιδεικνύοντας την ευλυγισία τους, αλλά με «αντίτιμο», πολλές φορές, τραυματισμούς στον λαιμό ή τη σπονδυλική τους στήλη.

  Στο βίντεο που ανάρτησε ο κ. Κασσελάκης έγραψε: «Αυτό που μετράει είναι η ψυχή κάθε παιδιού. Να βρίσκεται στο κατάλληλο περιβάλλον ώστε να μπορεί να αναπτύσσεται. Δείτε στο βίντεο τις συνθήκες που αντίκρισα στο Εργαστήρι Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Καλλιθέας, ένα σχολείο δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης με μαθητές ΑΜΕΑ. Δείτε πόσα έχουμε να αλλάξουμε. Η σκέψη μου και η συμπαράστασή μου στο εκπαιδευτικό προσωπικό, τους ήρωες της καθημερινότητας».

  Διαβάστε επίσης:
  Συνάντηση της υφυπουργού Παιδείας Δ. Μιχαηλίδου με τον Στ. Κασσελάκη

  Κακοκαιρία Elias: Κλειστή η παλαιά Εθνική Οδός Λάρισας – Βόλου και στα δύο ρεύματα

  ΟΠΕΚΑ: Καταβολή επιδομάτων ύψους 181 εκατ. ευρώ στις 29 Σεπτεμβρίου  ΣΧΟΛΙΑ