• Πολιτική

    ΣτΕ: Ορθώς δεν χαρακτηρίστηκαν μνημεία 3 κτίρια στο Πάρκο Ελληνικού

    Ελληνικό

    Ελληνικό


    Ως αβάσιμοι απορρίφθηκαν από το Ε’ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας οι ισχυρισμοί που προέβαλαν στην προσφυγή τους δέκα μέλη της Επιτροπής Αγώνα για το Μητροπολιτικό Πάρκο Ελληνικού. Ζητούσαν να ακυρωθεί υπουργική απόφαση για τον μη χαρακτηρισμό ως μνημείων τριών κτιρίων. Το Ανώτατο Δικαστήριο απέρριψε την προσφυγή τους.
     
    Στο σκεπτικό της απόφασης αναφέρεται ότι το Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων προέβη σε εξαντλητική εξέταση και των τριών κτιρίων (κέλυφος του κτιρίου αφίξεων-αναχωρήσεων του Δυτικού αεροσταθμού, παλαιός πύργος ελέγχου και το συγκρότημα του πρώην Αμερικανικού Κολεγίου Θηλέων Αθηνών) με βάση τα κριτήρια της νομοθεσίας για την αρχιτεκτονική, πολεοδομική, καλλιτεχνική, κοινωνική, τεχνική  και ιστορική σημασία τους, προκειμένου να καταλήξει στο μη χαρακτηρισμό τους ως μνημείων.
     
    Κατά τους δικαστές του ΣτΕ, αυτή η κρίση είναι «επαρκώς αιτιολογημένη». Οι προσφεύγοντες υποστήριζαν ότι τα κτίρια αυτά είναι ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής και ιστορικής αξίας και ότι η προσβαλλόμενη υπουργική απόφαση ήταν πλημμελής και εσφαλμένη.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Γιατί μήνυσε η Σοφία Γιαννικοπούλου τον εφοπλιστή Γιάννη Κούστα – Έπαθλο 20 εκ. ευρώ

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πώς ο Β. Μαρινάκης έβαλε πλώρη να κατακτήσει τη γερμανική ναυτιλιακή αγορά

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Εισβολή του Ρουβίκωνα στην Ευελπίδων



    ΣΧΟΛΙΑ