• Ελλάδα

    Γιατί μήνυσε η Σοφία Γιαννικοπούλου τον εφοπλιστή Γιάννη Κούστα – Έπαθλο 20 εκ. ευρώ

    Γιάννης Κούστας και Σοφία Γιαννικοπούλολυ

    Γιάννης Κούστας και Σοφία Γιαννικοπούλου σε παλαιότερες στιγμές τους


    Ο (δικαστικός) πόλεμος των… Κούστα φτάνει στην κορύφωσή του! Ο εφοπλιστής βρίσκεται πλέον σε θέση κατηγορουμένου μετά τη μήνυση της εν διαστάσει συζύγου του και το άλλοτε λαμπερό ζευγάρι ετοιμάζεται για τη μάχη των… μαχών: την εφετειακή δίκη για την έκδοση του επεισοδιακού διαζυγίου του.

    Κι ενώ ο Γιάννης Κούστας ετοιμάζεται για τον τρίτο του γάμο, με τη νεαρή σύντροφό του Δήμητρα Μέρμηγκα, ο εισαγγελέας άσκησε σε βάρος του ποινική δίωξη για κακουργηματική απάτη. Η δίωξη ασκήθηκε μετά τη μήνυση που κατέθεσε σε βάρος του, το Μάιο του 2017, η εν διαστάσει σύζυγός τους.

    Η Σοφία Γιαννικοπούλου κατηγορεί τον Γιάννη Κούστα ότι την εξαπάτησε, παίρνοντας της πίσω με δόλια μέσα, όπως λέει, το δώρο των 20 εκατομμυρίων δολαρίων που της είχε κάνει όταν ο γάμος τους ήταν ανέφελος.

    Ζητά τώρα την ποινική του τιμωρία και ο ανακριτής που ανέλαβε την περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης καλείται να αποσαφηνίσει ποιος από τους δύο λέει την αλήθεια για το «χρυσό» έμβασμα των 20 εκατομμυρίων δολαρίων.

    Γιάννης Κούστας Σοφία Κούστα
    Ο εφοπλιστής Γιάννης Κούστας και η πρώην σύζυγός του Σοφία

    Η μήνυση της Γιαννικοπούλου

    Η πρώην ηθοποιός και μητέρα των δύο κοριτσιών του Γιάννη Κούστα ισχυρίζεται στη μήνυσή της ότι στα τέλη του 2007, ο πρόεδρος της Danaos Corporation θέλοντας να γιορτάσει την εισαγωγή της μετοχής της εταιρίας του στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, της έκανε ένα δώρο: 20 εκατομμύρια δολάρια σε μετρητά.

    «Μου είπε ότι τα χρήματα αυτά ήταν λόγω ηθικής υποχρέωσης για ό,τι έκανα για εκείνον αλλά κι ένα «αποκούμπι» για εμένα και τα παιδιά μας αν κάτι έκτακτο συνέβαινε», περιγράφει στη μήνυσή της.

    Γιάννης Κούστας Σοφία Γιαννικοπούλου
    Ο Γιάννης Κούστας με την πρώην σύζυγό του, Σοφία, σε παλιότερες ευτυχισμένες στιγμές

    Σύμφωνα με αυτήν, το ποσό κατατέθηκε σε off shore εταιρία που ιδρύθηκε για το συγκεκριμένο σκοπό και μοναδική δικαιούχος ήταν η Σοφία Γιαννικοπούλου.

    Πέντε χρόνια μετά, η πρώην ηθοποιός υποστηρίζει ότι ο τότε σύζυγος της επικαλέστηκε τη συνεργασία Ελλάδας-Ελβετίας σε θέματα ανταλλαγής πληροφοριών για φορολογικούς ελέγχους. «Αυτό θα είναι καταστροφή», υποστηρίζει εκείνη ότι της είπε ο εφοπλιστής: «Τα 20 εκατομμύρια έχουν φορολογικό πρόβλημα. Πρέπει να φύγουν από το όνομα σου.»

    Η Γιαννικοπούλου υποστηρίζει στη μήνυσή της ότι ο Κούστας της ζήτησε να μεταφερθούν σε λογαριασμό της Danaos κι εκείνη υπέγραψε τα έγγραφα που της δόθηκαν.

    Γιάννης Κούστας. Ιδιοκτήτης Danaos Shipping

    Ένα μήνα μετά τη μεταφορά των 20 εκατομμυρίων στη ναυτιλιακή εταιρία, ο κ.Κούστας έφυγε από τη συζυγική εστία. «Είχε ήδη σχέση με αλλοδαπό μοντέλο», υποστηρίζει η τότε σύζυγος.

    Κατόπιν εορτής η Σ.Γιαννικοπούλου υποστηρίζει ότι κατάλαβε ότι τα έγγραφα που υπέγραψε για το άνοιγμα του καινούργιου λογαριασμού ήταν ένα πληρεξούσιο. Το οποίο στη συνέχεια, ανακλήθηκε εν αγνοία της από τους συνεργάτες του κ. Κούστα, τους οποίους επίσης έχει μηνύσει και τώρα κατηγορούνται για συνέργεια στην απάτη.

    γιαννης κουστας δημητρα μερμηγκα
    Ο Γιάννης Κούστας, ένας από τους πιο ισχυρούς παράγοντες της ελληνόκτητης ναυτιλίας (Photo: Papadakis Press)

    Ο ισχυρισμός του Γ. Κούστα

    Τη δική του εκδοχή για τα 20 εκατομμύρια δολάρια δίνει ο Γιάννης Κούστας στο δικόγραφο της αγωγής διαζυγίου που έχει καταθέσει.

    Η εν διαστάσει σύζυγος του ισχυρίζεται ότι έμαθε για την τύχη των χρημάτων από αυτό το δικόγραφο. Μέχρι τότε –υποστηρίζει- πίστευε ότι τα χρήματα παρέμεναν στην κατοχή της.

    «Τα 20 εκατομμύρια είχαν κατατεθεί για τα παιδιά μας», υποστηρίζει ο εφοπλιστής «αλλά η τότε σύζυγός μου θεωρούσε ότι τα χρήματα ήταν δικά της».

    Όταν, λέει, κατάλαβε ότι ο γάμος τους έφτανε στο τέλος, προσπάθησε να βρει έναν τρόπο να αφαιρέσει την πληρεξουσιότητα του λογαριασμού από την Σ.Γιαννικοπούλου.

    Κούστας
    Δρ. Γιάννης Κούστας, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος Danaos Corporation

    «Η ευκαιρία, μου δόθηκε με αφορμή την επικείμενη υπογραφή συνεργασίας Ελλάδας-Ελβετίας για την άρση του τραπεζικού απορρήτου», περιγράφει στην αγωγή του ο εφοπλιστής: «Η Σ.Γιαννικοπούλου, θορυβηθείσα ότι δεν θα μπορούσε να δικαιολογήσει την προέλευση των χρημάτων, πείστηκε να επιστραφούν τα χρήματα».

    Ο συγκεκριμένος ισχυρισμός του στο δικόγραφο της αγωγής αποτελεί, κατά την κα Γιαννικοπούλου την ομολογία του κ.Κούστα για την απάτη που διέπραξε σε βάρος της. Το λόγο για αυτή την υπόθεση έχει πλέον ο ανακριτής.

    Σε λίγες ημέρες, το πρώην ζευγάρι θα «διασταυρώσει τα νομικά ξίφη του» στο Μονομελές Εφετείο. Εκεί θα συζητηθεί η έφεση της πρώην ηθοποιού κατά της πρωτόδικης απόφασης, με την οποία εκδόθηκε το διαζύγιο τους το περασμένο φθινόπωρο.

    γιαννης κουστας δημητρα μερμηγκα
    Ο Γιάννης Κούστας και η Δήμητρα Μέρμηγκα στην εκδήλωση της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών (Photo: Papadakis Press)

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Εφοπλιστής και Δρ. Ιωάννης Κούστας: Με οφειλές 2,5 δισ. δολαρίων ετοιμάζεται για γάμο χλιδής με 25χρονη καλλονή!

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Γ. Κούστας – Δ. Μέρμηγκα: Γάμος στην Ιταλία (εκεί που άνθησε και δυνάμωσε ο έρωτάς τους)

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Γιάννης Κούστας-Δήμητρα Μέρμηγκα: «Ξορκίζουν» την πρώην με ανακαίνιση του σκάφους



    ΣΧΟΛΙΑ