• Πολιτική

    Σταύρος Θεοδωράκης: Ο Τσίπρας προτείνει να μπει το Ποτάμι στην κυβέρνηση και είπαμε «όχι»

    • NewsRoom
    Θεοδωράκης Ποτάμι

    Ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης


    Τον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ κατηγόρησε ο Σταύρος Θεοδωράκης για την διάλυση της κοινοβουλευτικής ομάδας του Ποταμιού, χαρακτηρίζοντάς το «ξαφνικό γεγονός» παρά τις διαφωνίες που υπήρχαν.

    Μιλώντας στο κεντρικό δελτίου του Open και την Ελλη Στάη, ο επικεφαλής του Ποταμιού εξήγησε πως «υπήρχαν διαφωνίες στην Κ.Ο. του Ποταμιού, αλλά ήταν ξαφνικό το γεγονός ότι κάποιοι βουλευτές αποφάσισαν να την διαλύσουν». Όπως ανέφερε «λίγες μέρες πριν άλλωστε, οι ίδιοι βουλευτές, έδιναν διαβεβαιώσεις για το αντίθετο».

    Ο κ. Θεοδωράκης υποστήριξε πως «ο Δανέλλης έφυγε από το Ποτάμι κατ’ εντολήν του ΣΥΡΙΖΑ» σημειώνοντας πως ο βουλευτής «είχε πει ότι δεν υπάρχει περίπτωση να πάει στην κυβερνητική πλειοψηφία. Άρα, κινήθηκε κατ’ εντολήν του ΣΥΡΙΖΑ», κατέληξε ο Σταύρος Θεοδωράκης.

    Αντιστοίχως, υποστήριξε πως «ο κ. Ψαριανός και ο κ. Αμυράς έφυγαν κατ’ εντολήν της ΝΔ».

    Ο Σταύρος Θεοδωράκη ανέφερε πως το Ποτάμι «προφανώς θα έχει αυτόνομη κάθοδο στις ευρωεκλογές» και το ίδιο θα επιχειρήσει να πράξει αν γίνουν ταυτόχρονα εθνικές εκλογές.

    Παράλληλα αποκάλυψε πως έχει δεχθεί στο παρελθόν πρόταση από τον Αλέξη Τσίπρα να συμμετέχει στην κυβέρνηση. «Ο κ. Τσίπρας είχε πει παλαιότερα -μετά το Σεπτέμβριο του 2015 στο Ποτάμι να μπει στην κυβέρνηση και είπαμε “όχι, δεν υπάρχει περίπτωση να γίνουμε υπουργοί του εθνικολαϊκιστικού ΣΥΡΙΖΑ”». Ταυτόχρονα, ανάφερε πως και η ΝΔ τον έχει προσεγγίσει, επικαλούμενος παλαιότερη δήλωση του Τάκη Θεοδωρικάκου.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Σταύρος Θεοδωράκης για Συμφωνία: «Η ελληνική Μακεδονία δεν έχει τίποτα να φοβηθεί» 

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Στ. Θεοδωράκης: Ψηφίζουμε τη Συμφωνία για να αναγνωρίζουν οι ξένοι πως υπάρχει και Νότια Μακεδονία!



    ΣΧΟΛΙΑ